Fra rødt til blond på under en uke

Så siden jeg nå er blond så tenkte jeg at jeg kunne skrive hvordan jeg fikk det til hjemme. Synes det er så greit med sånne innlegg, så viss noen tenker på å gjøre det samme, så vet en hvilke produkter som annbefales, frarådes, tips på veien og lignende ting.

"Grunnene" til at jeg bestemte meg for å bleke meg blond er ganske mange i grunn. For det første har jeg hatt lyst til å prøve blond siden jeg var sånn...13? Men jeg endte da i steden for å farge håret mørkere og mørkere, og til slutt svart. Aldri igjen! Ellers så har jeg hatt min naturlige hårfarge siden midten av 2009 nå, så jeg begynte å bli ganske lei, og følte for litt forandring. Må jo sjekke ut om blondiner faktisk har det mer gøy! Bare tuller ;) Utenom det så visste jeg også det at det er SÅ mye enklere å få det tilbake til min naturlige hårfarge fra blond, enn fra mørkt. Jeg hadde heller i grunn ikke så mye å miste på det. Hadde det blitt mislykket er det jo bare å farge det tilbake, men det hadde selvsagt blitt mye mer slitt enn i utgangspunktet.

Uansett, til slutt bestemte jeg meg for å bare gjøre det. Jeg gikk på Cubus og Vita, og kjøpte tre pakker Schwarzkopf Blonde L1++ som er den sterkeste blonderingen deres, samt to hårkurer.Senere på kvelden bleket jeg det. Og jeg fant ut en rekke ting.

Nr1 - Viss du påfører i hodebunnen først og lengdene etterpå blir lengdene MYE mørkere enn ved hodebunnen. Dette burde stått i bruksanvisningen.

Nr2 - Viss du setter opp håret, slik at deler av lengdene er inntil hodet mens noe ikke er det, blir det skjolder. Dette fant jeg ut på den vanskelige måten, og fikk en ganske så tydelig skjolde på høyre side. Denne er jeg 100% sikker på at hadde vert unngått dersom jeg ikke satte det opp.

Nr3 -  Håndkle over skuldrene er bare tull. Finn en gammel t-skjorte, og bruk den hver gang du farger. Håndkle rundt skuldrene er veldig begrensende på hvordan du kan strekke og bevege armene, så det blir veldig vanskelig å farge fks bakhodet med det på.

Uansett, første bleking ble skyllt ut etter max virketid, og jeg var blitt en påskekylling på toppen, og med ganske sterkt oransje i lengdene... Dessuten meget ujevnt....Det så bare så utrolig jævlig ut, at jeg tok på meg luen, og løp på Cubus for å kjøpe mer bleking. Tre nye pakker Schwarzkopf Blonde L1++ ble innkjøpt, og jeg bleket det igjen morgenen etter. Dette fraråder jeg på det sterkeste forresten med mindre du har utrolig robust hår i likhet med meg. Uansett, bleking nummer to ble skyllt ut, og resultatet ble i grunn så som så. Håret var veldig mye lysere, men skjoldene var der fremdeles, og det var fremdeles VELDIG gult.


 

Etter det tok jeg meg en pause med bleking i noen dager (fra fredag til mandag). Jeg dynket nærmest håret i kokosolje (argan olje/ morrocan oil kan misfarge blondt og bleket hår), sov med hårkur i håret, brukte kun Tangle Teazer til å kjemme det, og var ekstremt flink til å passe på det.

Mandag gikk jeg igjen på Cubus og kjøpte mer bleking. Jeg hadde lest på nettet at de fleste som bleket håret til vanlig annbefalte Depend Blondering, ettersom den sjelden etterlot gulskjær i håret, og var den de fleste sverget til. Så da kjøpte jeg den, selv om den så helt sinnsykt jalla ut. Jeg ble faktisk meget positivt innstilt med en gang jeg hadde blandet den sammen, for den var faktisk blå. Et veldig godt tegn, ettersom blå-lilla toner vekk gulskjær. 

Jeg må med hånden på hjertet si at Depend Blonderingen er den beste jeg har prøvd. Da jeg skyllte den ut føltes det som om jeg hadde hatt i hårkur, og ikke blekning. Håret var mykt, lett å gre gjennom, luktet kjempegodt, og etterbehandlingen var faktisk veldig veldig bra. OG (!!!!) det største plusset: den tok seg helt 100% av skjoldene! Etter Depend blonderingen ble håret veldig mye lysere, mer blondt, og hadde mye mindre gulskjær.

Yay!

Så i går, altså tirsdag, gikk jeg igjen på Cubus. Ja, de kjenner meg igjen der nå, og spurte faktisk hvilken hårfarge jeg egentlig har, haha. Jeg kjøpte L'Oreal hårfarge i fargen 10.21 Stockholm - Ekstra Lys perlemorblond. Denne skulle i følge "alle" på nettet ta seg av gulskjæret, og det som eventuellt er igjen da tar en god lillashampo. Det var tydeligvis mange som hadde gode effekter med denne etter bleking, så jeg bestemte meg for å prøve. Denne var svindyr (jeg kjøpte 4 pakker, så det kostet jo endel...), men den var så absolutt verdt det. Den var EN DRØM å påføre, luktet ikke like fælt som andre hårfarger, hadde ikke de fæle alt for store gjennomsiktige hanskene men noen passlige svarte, og etterbehandlingen var virkelig kjempegod. Verdt alle pengene. Spesiellt etter jeg vasket av fargen var jeg fornøyd, for da var nemlig ca. 90% av gulskjæret borte. Jeg har fremdeles litt i lengdene, men ikke noe som ikke en god lillashampo ikke klarer å ta seg av.
Så ja, endelig en nydelig kald blond farge! Det måtte bli kald blond, ettersom jeg ser syk ut av gultoner, samt at jeg ville ha håret mitt "hvitest" mulig, og da måtte det nesten være kaldt uansett. Pastellgult hår er veldig lite pent. Når lillashampoene jeg har bestillt fra feelunique.com kommer så blir jeg også kvitt det lille gulskjæret som er igjen i lengdene noen steder. Alt i alt; jeg er nå superfornøyd!

Litt moral på slutten her:
Fra rødt til blondt er sykt vanskelig. Det er røde pigmenter som er de seigeste å få ut, så rødt til blond er nesten vanskeligere enn svart til blond. Med tanke på hvor mye penger jeg brukte på hårfarge, hadde jeg sikkert hatt råd til å gjøre dette hos frisøren i steden. Men ettersom jeg har frisørangst, så dreit jeg i det (har aldri opplevd å bli fornøyd hos frisør i Norge, så jeg sverger til frisøren "min" men hun er i utlandet). Har noen skrekkhistorier fra frisører her i Norge å komme med, tro meg. Dessuten tviler jeg på at jeg hadde fått det SÅ blondt på en behandling hos frisør, og da hadde det uansett blitt mye dyrere. Ellers så kan jeg også nå ta min egen ettervekst.

Men; med mindre håret ditt er sykt robust slik som mitt, vil jeg ikke annbefale deg å gjøre det hjemme, eller i det minste ikke like raskt som jeg gjorde det. Ta en liten evaluering mellom hver bleking på om du tror håret tåler mer. Sjangsen er rimelig stor for å ende opp med tyggishår, så vær forsiktig. Og har du farge i håret fra før, så burde du i hvertfall gå til frisør. Da er det veldig forutsigbart hva du ender opp med, og sjangsen på at det blir tyggis eller faller av øker betraktelig. Mitt var helt 100% naturlig, veldig tykt og veldig sunt da jeg startet.

Ellers:
-Håret mitt er faktisk ikke slitt. Altså, det er sikkert slitt, men det kjennes ikke som det. Det ser, og oppfører seg akkuratt som før. Men håret mitt har alltid tatt farging/bleking veldig godt. Jeg har ikke en eneste splittet ende, jeg har ikke mistet hår, og jeg har ikke fått tynnere hår.

-Jeg gir æren for at håret mitt ikke er en total katastrofe til kokosolje. Jeg brukte nemlig massevis av det i håret mellom blekinger, og jeg har lest om flere som sier håret deres har blitt mindre slitt av å bruke det i håret før bleking. I tillegg er det en glimrende etterbehandling.

-Jeg anbefaler Depend Blondering på det sterkeste fremfor andre. Veldig gode resultater, og er snillere med håret enn andre produkter. Jeg kommer 100% sikkert til å bruke Depend til å ta etterveksten.

-Kjøp gode hårkurer, og en kjempegod lillashampo til bruk etter bleking.

-Skift til kokosolje fra andre håroljer. De fleste andre oljer har farge, og når de oksiderer kan de gjøre håret ditt gul-oransje-brunt. Dette gjelder egentlig alle kalde hårfarger som du ønsker å beholde kalde. Kokosolje tåler VELDIG høye temperaturer, og blir ikke brun under oppvarming eller oksidering, derfor egner den seg bedre til lyse eller kalde hårfarger. Jeg har like gode, om ikke bedre resultater med kokosolje. Jeg bruker Artisana Raw Organic Coconut Oil fra iHerb. Jeg bruker daglig litt i lengdene på håret, og en gang i blant dynker jeg lengdene i det, pakker det inn i plastfolie, og sover med det. Ser snålt ut, men er virkelig en mirakelkur.

Ellers viss det skulle være noe, er det bare å spørre. Jeg har enda ikke fått lillashampoene mine, men når jeg finner ut hvilken som rocker sokkene mine skal jeg skrive et innlegg om det ;) 

Jeg oppfordrer forresten ingen til å bli blond hjemme, men dersom noen har bestemt seg for å gjøre det, eller lurer på hvordan jeg fikk det til så er innlegget her :) Det er opp til hver enkelt å bruke hodet. 

2 kommentarer


Ida Kristiansen
-04.12.2013 kl:21:50


peent resultat :D
Nicole
-04.12.2013 kl:23:29


Ida Kristiansen: Takk! Er veldig fornøyd!

Skriv en ny kommentar


-Kommentarer om konkurranser og reklame for egen blogg blir ikke godkjent
-Krenkende eller støtende kommentarer blir ikke godkjent