Hund <3

New in; julegenser

Jeg kan ikke si at formen har blitt noe spesiellt bedre, men jeg har kvikknet til litt i det minste. Jeg har vert ute med Mushu en liten tur, satt på en klesvask og hentet posten. Så det får være alt for i dag. I posten var det en pakke, og det var julegenseren til Mushu som endelig var kommet. Jeg var litt bekymret for at den ikke skulle komme frem i tide til vi drar i neste uke, men det gikk heldigvis med god margin. Så nå har tullingen en genser å gå med i julen. Vi har også en t-skjorte på vei som er "julete" som han også skal få gå med i julen. Og til julaften har vi en rød smoking-sløyfe for hund som han skal ha på seg.

Her er genseren, med dusker og hele pakken... (Den finnes i størrelse XS-XL, og andre fargekombinasjoner og. Mushu har den i Strl. M, og den er romslig)

Og bare en sånn liten FYI på slutten;

Han har overhodet ikke noe i mot å gå med klær. Liker han ikke noe, tar han det av seg (eller vi tar det av han dersom vi ser det minste tegn til at han ikke trives). Han har det heller ikke på lange tider av gangen. Nå som det er vinter så har han faktisk nektet å gå tur uten fleece-genseren sin fordi han fryser, så han forstår nytten av det i hvertfall.

Og en til:
Dersom du er ute etter hundeklær; kjøp på eBay. Jeg finner klær der som norske nettbutikker har inne til en brøkdel av prisen. Husker ikke navnet på nettbutikken, men jeg fant i hvertfall en norsk nettbutikk som hadde HELE sortementet sitt fra eBay (selvsagt uten å opplyse om det) men tidobblet prisen. Genseren på bildet kostet 40 kr på eBay. Jeg har en kjempefin og veldig bra fleece-genser til han for 20 kr, og Puppia-selene kostet 80 kr per stk da jeg bestillte den fra USA via eBay. Og den er autentisk, og hadde alt av merkelapper og prislapp og alt på. Så sjekk eBay for hundeklær, leker og utstyr generellt sett. Det er mye å spare med de sinnsyke prisene i norske dyrebutikker.

Nytt familiemedlem

Jeg nevnte i forrige innlegg at vi skulle ut av byen for å hente "noe". Dere som følger meg på Twitter og Instagram vet jo dette allerede, men vi har altså fått oss en mops til!

 

Mopsen heter Lotta, og hun er 2,5 år gammel. Vi har henne foreløpig på "prøvetid", før vi eventuellt signerer kontrakt for å bli forverter for henne. Så ja, nå skal vi først ha henne i noen uker, før vi bestemmer oss 100% for om vi skal ha henne permanent eller ikke.

Hun er en utrolig snill og søt hund, og så langt har det gått helt supert. Akkurat nå ligger hun og slapper av i sofaen, og koser seg. Hun har tilpasset seg utrolig bra så langt i løpet av timene hun har vert her, og det er faktisk Mushu som er den problematiske av dem. Vi var ute på tur med dem nå i sted, og det er jo bare så utrolig mye mer spennende å plage Lotta enn å gå på tur og få gjort det han må før vi skal legge oss. Uansett er vi rimelig sikker på at det kommer til å gå seg til i løpet av de neste dagene. Mushu elsker vi jo over alt på jord, og Lotta er en utrolig snill og søt hund som vi tror blir et fantastisk fint nytt familiemedlem.Valpelykke

Ganske hektisk med valp i hus må jeg si dere!

Dagene dreier seg rundt den lille. Mat, lek, ut, sove litt. I dag er den lille pirajaen heldigvis mye enklere å ha med å gjøre. Han biter generellt sett mindre, og er mer avslappet. Han hadde til og med besøk av farmor (aka svigermoren min). Besøk var tydeligvis veldig gøy. Ellers har han vert VELDIG flink med dotrening. Vi har hatt noen små uhell inne, men det har vert 100% vår feil. Han går til og med bort til døren når han vil ut. Ikke verst til å bare være 8,5 uker!

Vi har også trent litt på å oppføre oss, og det har faktisk gitt resultater. Bare fra i går biter han mindre, og henger ikke konstant i buksebeinet. I sted sovnet han til og med i valpegården. Deilig med en mye mer avslappet valp.

Akkuratt nå sitter jeg her helt utmattet og drikker cola og spiser sjokolade. Litt må en unne seg når en er helt utkjørt. Atmed meg har jeg en sovende lite herlig monster. Ikke mye som er bedre enn det fortiden. Det å ha en valp i hus hadde aldri vert mulig viss det ikke var for min kjære som er så flink med han. Jeg er mer sove, leke og klikkertrene-forelderen, mens min kjære er lekekompis og turvenn.Håper alle har en super tirsdag!

Da er valpen i hus!

Da er valpen kommet i hus!

Eller, det har den jo vert siden i går ca. kl 13. Men det er først nå jeg har hatt tid til å blogge. Med valp er det ganske hektisk kan en si. Hele dagen dreier seg om mat, do-besøk og lek. Og når valpen endelig sovner er du virkelig lykkelig.

I gårkveld var jeg mildt sagt overveldet. Valpen hadde noen uhell inne, samt at den var en hyperaktiv piraja. Jeg måtte fks sette opp håret mitt i en topp midt oppå hodet, for ellers hang valpen der konstant. Jeg la meg og tenkte i grunn litt "hva i all verden har vi begitt oss ut på? og hvor lenge skal den være slik?". 

Min kjære sov på gulvet ved valpegården i natt, for hver gang valpen våknet og merket den var alene så skrek den. Den skrek helt til noen la seg på gulvet med den. Så på den måten ble det en ganske dårlig natt for alle, untatt valpen.

Heldigvis (!!!!) er valpen mye mer medgjørlig i dag. Den er mye mer avslappet, og har sovet mye på dagtid. Vi har heller ikke hatt noen uhell inne. Til og med valpebitingen er ikke så grusom som den var i går. I går prøvde den stortsett å spise ansiktene våres. I dag er den en nydelig, koselig og elskverdig liten hyperaktiv piraja pug. Er virkelig helt utrolig glad i det lille rynketrollet allerede. Vi skal nok få det så fint sammen!

Møt Mushu!


På det nederste bildet her er han forresten i sin favoritt sovestilling. Opp ned på armlenet på sofaen, mellom sofaen og veggen med hodet hengende utenfor kanten. Slik sov han i nesten 2 timer. Stort mye skjønnere enn dette blir det ikke! :)

 

Uansett, nå er jeg helt i svime av utmattethet, så jeg skal prøve å få hvilt meg litt.

Håper alle har en fin mandag!

Nesting

Nå er det under et døgn til vi skal hente valpen! 

Jeg tenkte derfor at jeg kunne viser dere noe av det vi har til den. For min del har nemlig de siste ukene, og spesiellt dagene gått med på hardcore nesting. Jeg har ordnet og styrt på så alt er klart til den lille kommer i hus. Nå er jeg ferdig med det meste, og har kun igjen å slappe av og få meg en god natts søvn før vi skal hente det lille rynketrollet.


En helt enorm valpegård som tar opp MYE plass i stua. Inni der står sengen til valpen, samt at "gulvet" er dekket i aviser. Den har også en boks med leker der. Den kommer for det meste til å være åpen, men det er også greit å ha et sted å "sette den fra seg" viss jeg fks skal dusje, og jeg ikke vil den skal gnage på ledninger i mellomtiden.


Den har dessuten et ganske bra utvalg av leker i valpegården sin. Noe jeg ikke tenkte over før akkuratt i dag var at absolutt ALLE lekene untatt kong'en piper. Så vi skal nok få det mye morro fremmover! :P


Mat og vannskål med spisebrikke :)


Mat må man ha!


Så kom det en t-skorte og id-tag i posten i dag. Yay!

Selvsagt har vi utrolig mye mer... Bånd, sele, puppywhipes, hundeshampo, MASSE bein og godbiter og egentlig det meste mellom himmel og jord. Tror ikke valpen kommer til å mangle noe materialistisk!

Uansett; Alt er klart, og vi gleder oss helt ubeskrivelig mye. Og fra i morgen av må dere være klar over at det kommer til å være overflod av søte valpebilder her på bloggen.

Ha en super lørdag! 

Årets første sommerdag, og pakke i posten!

 

Som dere ser har det vert fint lite aktivitet på bloggen her de siste dagene. Jeg har rett og slett vert så utrolig dårlig at jeg ikke har orket å dusje eller spise nesten, og i hvertfall ikke blogge. Viss jeg hadde orket det så hadde jeg uansett ikke hatt noe å blogge om.

I dag føler jeg meg ENDELIG litt bedre, og da jeg så at det er sol og varmt ute bestemte jeg meg for å bruke "dagens energi" på å hente pakken min på posten, og å kjøpe en is og noe godt å spise. Jeg må virkelig si det var utrolig deilig å kunne gå til bybanen i kun ballerinaflats i stede for vintersko, og å bruke solbriller pga sol, og ikke bare lyssensitivitet. 

På posten hentet jeg en pakke fra petworld.no. Jeg bestillte MASSE greier hos dem en uke siden, men desverre hadde urinfjerneren jeg bestillte eksplodert i frakt. Ikke bare har vi luftet valpegården for harde livet så den ikke lukter sterkt, men leverbitene vi bestillte ble ødelagt av urinfjerneren. Så utrolig greie som de er sendte de faktisk ikke bare det som var ødelagt i frakt, men også litt ekstra. Skikkelig hyggelig! Så nå har valpen 2 kg leverbiter i stede for 1 kg, i tillegg til rå tørket and. Han blir nok en glad liten bolle for det :)

Ellers så er det overhodet ikke lenge til vi får hente det litte rynketrollet! Sannsynligvis blir det på søndag, men det er mulig vi får hente han før det. Så jeg personlig sitter og håper på å få mail hele dagen som sier vi får hente han før. Dere skulle bare sett med hvilken entusiasme jeg åpner mail-appen hver gang det plinger, og skuffelsen når det bare er norwegian som vil gi meg et "tilbud" på flybilletter. Blæh.... Jeg vil ha valp, ikke reise!

Uansett så håper jeg at alle har en super onsdag! 

 

 

Pakke i posten: Kong Puppy

I dag dumpet det en aldri så liten pakke ned i posten igjen. Det som kom i dag var en Kong puppy. Regner med at de fleste som har hund eller interesserer seg for hund vet hva en slik er. Viss ikke, se HER.

Jeg bestillte den i blå, men den jeg fikk var i rød/rosa. Får satse på at den lille bollen vår ikke har noe i mot at EN av de så trolig mange lekene hans er rød/rosa. Så håper jeg at han faktisk er interessert i denne typen leker. Aktiviseringsleker er jo gull verdt med tanke på at ikke valpen skal kjede seg.

Uansett, håper alle har en super lørdag, og koser seg masse!

Update om valpekjøp

Som jeg har skrevet om endel tideligere så har vi kjøpt valp. Nå har vi gått og trippet og gledet oss i en måned. Vi er omtrent så klar som det går an å bli. Jeg har lest meg opp på canis-forumet, sett dokumentarer, lest bøker og sett youtube videoer (så har jeg også hatt hund hele livet). Så å si ALT av utstyr er kjøpt inn og satt opp. Ser litt merkelig ut med to skåler på gulvet og en oppsatt valpegård når det ikke er noen hund i huset. I går snakket vi med oppdretter, og fikk vite at henting er rett rundt hjørnet. Vi får hente valpen vår på søndag 12. mai, men viss den er henteklar (slutter å die) før den tid så skal vi få beskjed så vi kan hente den. Iiiiiih! :D

(Bildet er det oppdretter som har tatt av valpen da den var ca. 3 uker. Så kjørte jeg bildet gjennom app'en "Big Day")

Tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering på hva som skjer på den fronten. Gleder meg virkelig utrolig mye nå! Forbered dere på masse valpemas fremover, samt kriminelt søte bilder.

Håper alle har hatt en super fredag, og koser dere masse i kveld.

Pakke i posten; Hundesløyfer

Jeg er ikke egentlig typen til å kle på hundene mine, selv om yorkie'en min har eid noen plagg i sin tid. (Skal sies det da var jakker og gensere fordi hun har hår i stede for pels og fryser om vinteren). Likevel har det alltid vert en slags liten tradisjon i familien at fks på julaften har hundene en rød sløyfe på halsbåndet sitt. Yorkie'en min har mer enn en gang hatt sløyfe med norgesflagget på i håret på 17. mai. 

Da vi enda ikke hadde fått oss valp, men vi hadde bestemt oss for å kjøpe hund bestillte vi hundesløyfer, bare sånn for å ha "noe".Jeg synes i hvertfall at det er veldig sjarmerende. Så da kan hunden vår pynte seg litt når vi skal i fks bursdager, julaften, 17. mai osv.

Er forresten ikke lenge igjen til vi skal hente valpen nå! Fra 10 til 17 dager igjen!

Pakke i posten; Pet Head "Life's an Itch"

Denne lukter helt utrolig godt! Får helt lyst til å bruke den selv, hehe. Vi kommer i hvertfall til å ha en veldig godluktende liten valp!

Masse shampo for en veldig grei pris. Jeg betalte 118 NOK for denne på ebay. Jeg så den i en dyrebutikk her i Bergen for 250,- Det er over det dobelte! Ebay er virkelig gull verdt. Kommer nok også til å kjøpe puppy whipes og deodorizing spray fra samme merke. Det var også veldig rask levering, den skulle tross alt bare fra UK og hit :)

 

Gårsdagens innkjøp: Pet Head "Life's an itch" dog shampoo

Enda et lite innkjøp til den lille voffsen vår! Utrolig hvor mye den lille får selv om den ikke bor med oss enda. 

Basic fact: hunder blir skittne, og da spesiellt valper. Vil tro at både gjørme, sølepytter og jord vil være ganske interessant for en liten en så shampo er et must. Tenkte like så greit å kjøpe en som lukter godt, og denne skal visstnok lukte pasjonsfrukt. En hver hund trenger et bad i blant, så jeg tror det var lurt å kjøpe stor flaske.
Annbefaler alle som har hund/katt å sjekke ut. De har også egen katte-serie! Jeg kjøpte denne på ebay og den sendes fra UK så jeg regner med å ha den innen to uker. Har også sett at de har disse på dyrebutikken på Bergen Storsenter. Der var prisen over dobbelte av det jeg betalte på ebay. De hadde mange andre produkter og, så jeg regner med at pug'en kommer til å få både puppy whipes og deodorizing spray i samme serie.

Håper alle har en fin dag!

Innkjøp; Litt basics til pug

Her er da altså de første innkjøpene vi har gjort til den kommende sønnen vår. Kommer nok mange mange mange innlegg med innkjøp av denne typen ting fremover, men det tror jeg dere får tåle ;)
Vi har ikke kjøpt så mye enda, for vi har tross alt enda rundt 5 uker på oss. Samtidig så er dette resultatet av ett innkjøp som vi gjorde samme dag som vi betalte dep. på valpen. Vi måtte bare kjøpe "noe" sånn at det føltes ekte. Vi er i lykkerus her ennå ;)


Svart sele i størrelsen XS/S og skal passe til bittesmå til litt større små-hunder. Så den tror jeg skal passe i hvertfall første året. Tennisballer som lager pipelyder, fordi det å kaste/trille ball er et must. Har hatt det så mye gøy med baller med hunder før! Og til slutt litt godbiter. Viktig med belønning når valpen gjør noe riktig!

Ellers har vi bestillt litt småting fra ebay også, så det får bli vist frem etterhvert som det kommer i posten. Er i hvertfall utrolig gøy å handle til en liten krabat!

Ting vi mangler nå er; skåler, bånd, halsbånd, negleklipper, valpegård, flyveske/transportveske til fly, kong, flere leker, mer godbiter, hundeposer, urinfjerner, puppy whipes og hundeshampoo. Ikke sånn kjempemye igjen som må på plass egentlig!

Håper alle nyter søndagskvelden!

The Secret: Vi skal bli foreldre!

....TIL EN LITEN SVART PUG-GUTT!!!

(Ikke en menneske-baby, for ingen av oss liker barn, eller vil ha det. Ever.)

Så det var altså det store hemmeligheten. Jeg har ikke kunnet sagt det siden vi ikke var sikkret valp ennå, men på fredag var vi og besøkte valpene, betalte og signerte. Så nå er det 100% sikkert at valpen er vår. Det er en svart liten pug gutt som akkuratt nå er 3,5 uker, og kan hentes om 4,5-5,5 uker. Mildt sagt gleder vi oss masse.

Vi er begge oppvokst med hund (og katt) så det å nå ha bodd uten noe dyr i ca. 6 mnd har vert veldig unaturlig for oss begge. Vi har også ønsket oss en hund siden før vi flyttet ut, men har liksom aldri tatt steget i den rettningen. Vi har snakket om det og tenkt masse på det at "en dag" skal vi få oss en hund. I påsken var vi og besøkte familien min i Sogn, og da jeg fikk tilbringe tid sammen med den steingamle men utrolig elskverdige yorkie'en min ble savnet enda større. Jeg tilbragte store deler av tiden på sofaen med iPaden i mine hender seendes på videoer av forskjellige hunder, og til slutt vant en av dem hjertet våres; Pug'en. Jeg researchet meg ihjel de neste dagene. Så alle videoer som var av pugs og alle bilder på nettet, samt at jeg leste utrolig mye om dem. Jeg var virkelig solgt. Når vi kom hjem var vi enige. Vi mangler noe i livet vårt, og det er på tide med et nytt familiemedlem. Og det skulle bli en pug.

Jeg sendte mail til noen oppdrettere i Bergen-området og spurte om de skulle ha valper leveringsklare i august. Jeg fikk svar fra to, som sa at de mest sannsynlig kom til å ha valper klare på sensommeren. En av dem sa også at hun har 3 uker gamle valper, som er leveringsklare om 5-6 uker dersom vi er interessert. Det var egentlig ikke aktuellt med valp allerede nå. Vi tok likevel et lite "familieråd" og snakket om det, og sov på det. Morgenen etter var London-turen i sommer avbestillt, mail til oppdretter om at vi var interessert var sendt, pengene til depositum lå klare og vi ble invitert for å se valpene på fredag.


(Bildet fikk jeg tilsendt av oppdretter på mail, så det er ikke jeg som har tatt bildet. Bildet er av en av de tre svarte valpene)

Oppdretteren hadde et kull på 5 pugs. 3 svarte og 2 fawn. Det var de svarte vi var interessert i, og vi koste masse med alle. De var virkelig bittesmå, og utrolig søte. Vi fikk også møte både mor og far til valpene som var fantastiske hunder. I tillegg var hagen full av pugs. Vi var virkelig solgt. Enkelt forklart så ble penger overlevert og avtale underskrevet. Så var vi plutselig sikkret en liten pug-gutt. Vi vet enda ikke hvilken av valpene vi får ettersom oppdretter skal ha en selv, men alle var nydelige, friske og oppegående så jeg tror det går mye for det samme.

Så nå fortiden driver vi med forberedelser. Masse innkjøp (som kommer bilder av på bloggen), og ellers masse research. Det er VELDIG lenge siden jeg har hatt en valp hjemme, så det skal nok bli ganske "forfriskende". Hehe :)

Det er altså dette jeg har mast hull i hodet deres om!
Håper alle har en super søndag!