Interiør

Produktiv dag i leiligheten

For min del ble dagen i dag ganske produktiv egentlig, frem til jeg ble dårlig da. Nå ligger jeg her, og jeg tror kanskje jeg har fått omgangssyken... Kjedelig!

Etter en kaffe og en dusj tideligere i dag gikk jeg bort på ett av kjøpesenterene og kjøpte noe jeg har tenkt på lenge, nemlig vindusfolie. Vi bor i en høy førsteetasje med veldig store vinduer, og desverre går naboene forbi utenfor vinduet vårt når de kommer og går. Så siden vi flyttet inn i november har vi brukt de enorme svarte rullegardinene som hang her da vi flyttet inn. Det blir ganske mørkt og deprimerende å ikke få inn noe dagslys skal jeg si dere! Så i dag monterte jeg vindusfolien, så nå får vi masse lys, og inget innsyn. Dessuten ser vi heller ikke ut i bakgården, noe som også er et pluss...

(Vinduet er todelt, og høye personer rekker kanskje til midten av vinduet med vindusfolien. Så på vinduet oppe var det unødvendig å ta på folie)

Det er noen luftbobler under, men det fikser jeg fint en annen dag. Folien har ikke lim på seg, men henger fast uansett, så en kan ta den av og på så mange ganger en ønsker uten at den henger dårligere fast. Jeg fikk også endelig hengt opp gardiner i leiligheten i dag. Det må jeg si dere var en prøvelse... I en leilighet med ca. 3 meter opp til taket (kanskje til og med litt mer) der vinduskarmene har metallister rundt kantene under malingen er det ikke helt enkelt nemlig. Tror det ble  et ok resultat da, så jeg er fornøyd. Det viktigeste er at de henger beint, og at det ikke er innsyn, og det er jo ordnet nå.

Jeg skal definitivt poste mer bilder av leiligheten etterhvert! Vi driver enda og kommer oss på plass her. Vi har manglet litt diverse ting før, men nå begynner alt å komme seg her. Vi er uansett helt utrolig fornøyde med den nye leiligheten. Og det å gå fra å bo på 40kvm i et dårlig strøk på Danmarksplass/Solheim til å bo på 65kvm MIDT i sentrum merkes. Vi har jo så mye plass nå! Dessuten har vi absolutt alt vi skulle ønske rett utenfor inngangsdøren...

2. desember

Jeg vet mange mener advent er "ventetiden", at du ikke skal pynte til jul før det nærmer seg mer jul, og at det å sette opp juletreet før lillejulaften nærmest er en dødssynd. Det er VELDIG motsatt av hvordan jeg er. Jeg har vell egentlig den amerikanske approach'en. De fleste setter opp all julepynten, inkludert treet, noen dager etter thanksgiving. Torsdag var jule-centerpiece'en på bordet kommet opp, adventslysestaken var på plass, og masse annen pynt var på plass. Lørdag kjøpte vi juletre, satte det sammen og pyntet det. Så her er vi klar for jul.

For min del vil jeg at julen skal vare så lenge som mulig. Jeg vil ha julestemning lengst mulig på forhånd, og jeg vil beholde den lengst mulig etter jul. Jul er koselig! Derfor skal den for min del vare lengst mulig. Likevell så drakk jeg ikke julebrus før i går, altså 1. desember. Jeg drikker nemlig ikke brus lenger (sluttet 3. august), men jeg skal kose meg med julebrus med god samvittighet i hele desember.

Uansett, poenget var vell egentlig å vise dere bittelitt av leiligheten innredet, og da pyntingen inkludert. Så her kommer det noen bilder:

Her har jeg dekket på til frokost i går 

 

Adventslysene våre i år!

 

Viss dere er i USA, eller er flittige ebay-shoppere som meg, MÅÅÅÅÅ dere prøve Bath & Body Works sitt duftlys i lukten Peppermint Mocha. Lukter helt fantastisk godt!!!!

 

Litt nærmere kikk på centerpiece'en

 

Og så; treet! Vi skulle egentlig ha et skikkelig billig-tre fra Bohus. Da vi var på Bohus fikk vi vite at de var utsolgt, så vi gikk på Plantasjen i stede. Der fant vi det fineste plasttreet jeg noen gang har sett. Det er så utrolig tett i busken at det tok over en time å fluffe det, og du ser ikke stammen på det selv om du hadde prøvd. Plasttre er ofte veldig pistrete, og du ser den forferdelige stammen. Dette er så utrolig bra laget at det faktisk nesten ser ekte ut. Jeg tror som dere kanskje vet på skjebnen, og jeg tror det var meningen at det skulle være utsolgt for det tynne triste treet på Bohus, for ellers hadde vi aldri funnet dette på Plantasjen!Så ja, det var det for denne gang av bilder. Lover flere i fremtiden! Men akkuratt nå har vi fremdeles masse pappesker midt på gulvet som må pakkes ut. Det tar heldigvis mindre tid å pakke ut enn å pakke, men det er likevell tidskrevende. Men tro meg, masse flere bilder kommer!

Akuratt nå så sitter jeg og koser meg med vlogmas-videoer på YouTube, tenker på å lage meg en til kopp gløgg, og venter på at min kjære skal komme hjem fra jobb. Vi fikk også levert vaskemaskinen vår i dag (vi er så voksne at vi eier en egen vaskemaskin nå!), så om vi får av de skru-tingene på baksiden skal jeg også sette på en vask. Det samler seg litt opp i løpet av en uke uten! 

Håper alle har hatt en fin 2. desember! Nå skal jeg kose meg litt før jeg hopper i sengen. Jeg er utslitt, og har sykt vondt etter jeg besvimte tideligere i dag. Skal bli godt å legge seg. 

Video; Leiligheten!

video:video 23


Her er filmen av den tomme leiligheten som jeg filmet tideligere i dag da vi hentet nøkler!

Vi begynner så smått innflyttning i morgen, og tar med skjøre ting som vi er redde for at flyttefolkene skal ødelegge. Typ kunst og blomster. Vi tar bare småting. Mandag blir tross alt for betalt for å flytte tingene våre, så da er det jo teit av oss å flytte ting ved hjelp av buss. Jeg beklager forresten så mye den utrolig dårlige belysningen, men vi har vist ikke taklys i det heletatt. Det er lagt opp til det med oppheng og kontakter i taket, men det er ingen taklamper. Så det blir prioritert på IKEA på mandag, det skal være sikkert. Er riktignok VELDIG usikker på hvordan vi skal få hengt de opp, for det er sånn... sikkert godt over 3 meter opp til taket. Fun times.

Så får dere en liten kikk før vi innreder, så dere får dere en feeling av hva vi har å jobbe med.

Gleder meg til innflyttning på mandag! 

Video; Leiligheten!

video:video 23


Her er filmen av den tomme leiligheten som jeg filmet tideligere i dag da vi hentet nøkler!

Vi begynner så smått innflyttning i morgen, og tar med skjøre ting som vi er redde for at flyttefolkene skal ødelegge. Typ kunst og blomster. Vi tar bare småting. Mandag blir tross alt for betalt for å flytte tingene våre, så da er det jo teit av oss å flytte ting ved hjelp av buss. Jeg beklager forresten så mye den utrolig dårlige belysningen, men vi har vist ikke taklys i det heletatt. Det er lagt opp til det med oppheng og kontakter i taket, men det er ingen taklamper. Så det blir prioritert på IKEA på mandag, det skal være sikkert. Er riktignok VELDIG usikker på hvordan vi skal få hengt de opp, for det er sånn... sikkert godt over 3 meter opp til taket. Fun times.

Så får dere en liten kikk før vi innreder, så dere får dere en feeling av hva vi har å jobbe med.

Gleder meg til innflyttning på mandag! 

DIY: Stoler og speil fra barndomshjemmet

De siste ukene har jeg hatt så flyttefeber at det å planlegge interiør osv. ikke var nok. Når jeg har hatt energi, har jeg brukt det på leilighetsrelaterte ting.

Noen helger siden kom foreldrene mine med et spisebord og stoler som vi skulle få ha i den nye leiligheten vår. Bordet og stolene er eldre enn meg, og har vert i barndomshjemmene mine gjennom hele oppveksten min. Jeg har fks bilde av når vi feirer 1-årsdagen min rundt det bordet i Bærum, jul når jeg var 4/5 i Åros, utallige barnebursdager på Leikanger. Derfor betyr det utrolig mye for meg at vi har fått bordet og stolene nå. Det er så utrolig koselig og nostalgisk å ha en del av barndomshjemmet med meg inn i voksenlivet!

Stolene var mitt første DIY-prosjekt. Trekket på dem har selvsagt blitt skiftet utallige ganger i løpet av tidene. Husker det var grønnt når jeg var liten? Lurer også på om det hadde innslag av gult på. Hmmm! Trekket som var på nå passet uansett ikke inn i interiøret til den nye leiligheten, så jeg heiv meg rundt og bestillte nervøs chenille i sølvgrå fra Stoff og Stil og stiftepistol fra Clas Ohlson. Vips, så ble det slik:


Før / Etter

Beklager rotet i bakgrunnen, men vi er midt i å flytte ;) Bedre bilder kommer av både bordet, stolene og hele spisestuen når vi har flyttet ;)

DIY nummer to ble en annen ting fra barndomshjemmet; nemlig et speil. Jeg aner ikke hvor gammelt det er, men jeg kan huske at det har hengt i alle husene/leilighetene jeg har bodd i i hele mitt liv. Går ut i fra at det er eldre enn meg. Så igjen, veldig nostalgisk og koselig. Det eneste "problemet" var at speilet hadde gullkant, noe som også crasher med interiøret. (Som jeg har nevnt før blir det hvit, sølv/grå og glass som er temaet i leiligheten) Så litt hobbylakk i sølv og noen penseler fra Panduro Hobby gjorde det perfekt til vår nye leilighet.


Før / Etter
(Speilet trengte 6 strøk før det ble helt sølv uten noen skjolder. Det var egentlig helt bra etter 5. strøket, men jeg tok ett til for sikkerhetsskyld, og det gjorde det mer glansfullt) 


Først og fremst er jeg utrolig glad for at jeg fikk tilpasset disse møblene fra barndomshjemmet mitt til den nye leiligheten. Jeg har virkelig ikke ord for hvor mye det betyr for meg. Dette er bord, stoler og et speil med minner og mening, ikke noe fra IKEA. Det er liksom oppveksten til meg og min søster oppsummert i noen ting.

Ellers så tok det jo LANG tid å få gjort disse prosjektene ettersom jeg ikke orker å drive med det så lenge av gangen, og jeg ikke orker det hver dag. Men begge deler ble i det minste ferdig. Det er så utrolig gøy å kunne fikse litt selv og være kreativ i blant!

Jeg har også igjen ett møbel til som jeg skal fikse før flytting. Det er et vinstativ i svart matt metall, som jeg skal spraymale. Viss det blir bra poster jeg sikkert bilde av det og :)