januar 2014

Still blonde

Bestemte meg for å forbli blond jeg! Tok en kalkulert besluttning på det at det er mye større sannsynlighet for at jeg failer dersom jeg prøver å farge det ca. naturlig fremfor å bare bleke etterveksten. Så satser jeg på å ta meg en utenlandstur i sommer kanskje, og får da farget det tilbake. Men jeg er faktisk usikker om jeg vil det. Innser det at jeg trives veldig godt som blondine, så kanskje jeg bare fortsetter å være det? Jeg er ganske ubesluttsom i blant som dere kanskje har oppdaget.


Ingenting er som en sminkefri dag med chilleklær. I dette tilfelle Fallout t-skjorten min <3

Ellers så er det fint lite action her. Jeg jobber med å fikse døgnrytmen min, Mushu er en slapp liten pug, og mannen styrer på med det vanlige, jobb og studier med andre ord. Mannen stod opp endel timer før meg i dag, og da jeg stod opp tenkte jeg for meg selv at "Åh, så deilig. Jeg skal spise pasta med pesto til middag i dag!". Dere kan tenke dere nedturen var stor da han hadde spist hele pestoen på egenhånd før jeg stod opp. Hallo? Det er jo 4 posjoner i et sånt glass! Grrrr!!!! 

Oh well! Klokken er 0:30 snart, og det er desverre ikke noen butikker som selger pesto så sent. Jeg synes virkelig at Seven eller Deli burde ha pesto.... Meh! Resten av "dagen" (jeg sa døgnrytmen min er fucket!) er planen å slappe av, ta bilder til ett innlegg som er skrevet ferdig, finne på noe å spise til middag, og kanskje spille litt Skyrim. Vi får se! 

En liten hårkrise

Åååh, jeg føler meg så teit, men jeg har tidenes hårdilemma her. Jeg har så mye ettervekst nå at det må blekes igjen, men så er jeg så lei av ettervekst at jeg tenker på å prøve å farge det tilbake til mest mulig naturlig. Så jeg vet ikke. Enten kan jeg gå ut på badet om 5 min og ta etterveksten, eller så må jeg på butikken i morgen tidlig og prøve å finne en farge som er ca. lik min naturlige. Ååååh, jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre...

Jeg elsker å være blond. Det er gøy med forandring og jeg føler selv at jeg ser bra ut som blondine. Men desverre har jeg noen skjolder, så jeg må hele tiden enten krølle håret eller sove med flette i det slik at det blir bølger så det ikke er synlig. Dessuten er det utrolig stress å ta etterveksten selv, spesiellt når håret har endel gulskjær i seg etter det er blitt bleket.

Men jeg vet ikke om det blir noe bra dersom jeg prøver å farge håret mitt tilbake til nesten naturlig heller. Tenk om det blir skjoldete og fælt...

Jeg aner virkelig ikke... What to do?

Aller helst skulle jeg flydd til frisøren min og fått hun til å ordne opp slik som hun har gjort utallige ganger før. Men det blir litt overkill å dra til et annet land kun for å gå til frisøren...


25. januar

Altså, hva skjer med døgnrytmen min?! Jeg har forsøkt i nå ca. 2 uker å ordne den, og det blir bare verre og verre. I natt la jeg meg kl. 5:30, og våknet kl. 15. Kunne gjerne sovet lenger, men da måtte jeg faktisk opp fordi vi skulle i middag om 2,5 time og jeg måtte dusje og ordne meg. Tror døgnrytmen min er en tapt sak. Virkelig altså. Får vell bare forskyve den mer og mer til jeg til slutt er tilbake til vanlig leggetid kanskje? Det å døgne er ikke noe tema engang for meg, og det å legge seg tideligere er umulig. Så det får vell bli slik.

Så langt denne "dagen" har vi vert på bursdagsmiddag med familien til samboeren min. Vi var på Holbergstuen og spiste en helt nydelig 3-retters. Desserten var ikke noe å skryte av (noe som alle vi som hadde bestillt dessert var enige om), men både forrett og hovedrett var helt nydelig. Jeg har også forstått det at alkoholtoleransen min har gått rett i dass i løpet av det siste året. 2 glass øl og 1 glass vin, og her sitter jeg og fylleblogger. Heldigvis var den siste ølen inntatt etter vi skillte lag med familien da. Vi var en aldri så liten tur på Pygmalion og drakk en Hansa som ikke var så alt for god. I følge mannen var edn faktisk direkte ekkel... Men men!
Alt i alt har vi hatt en utrolig koslig kveld sammen med familien. Nå er mannen ute og kjøper litt smågodt til meg mens jeg ligger og slasker meg på sofaen.

 

Oppskrift; Vegansk brownies

Jeg fikk skikkelig lyst på å bake noe godt som vi kunne kose oss med i kveld. Ettersom både jeg og mannen er litt over middels glade i sjokolade, fant jeg ut at jeg skulle lage brownie. Jeg har aldri laget vegansk brownies, og lagde oppskriften selv på sparket. Brownien ble kjempegod, luftig, men fuktigere i midten, og smakte helt perfekt. På ingen måte noe dårligere enn standard brownies. 
Du trenger;

1 moden most banan
30g kakao (helst skikkelig kakao, ikke bakekakao)
2 ss kokosolje
1 ts vaniljepulver (Ekte vanilje. Vaniljesukker er bare tull) 
150 ml brunt sukker (bruk gjerne hvitt sukker, jeg hadde bare brunt i hus)
2 ss Agave sirup (du kan sløyfe dette og heller bruke mer sukker)
1/2 ts natron
1klype salt
50g kokosmel
40g hvetemel
Litt kokende vann

 

 Fremgangsmåte;

Bland sammen alt untatt det kokende vannet. Tilsett deretter litt og litt vann til passende konsistens. Røren skal være litt stivere enn en standard kakerøre, men ikke direkte en deig heller. Kokosmelet suger til seg mye fuktighet, så ikke bli overrasket om du må ha i litt mer vann enn du først trodde. Det er viktig at vannet er varmt, ellers smelter ikke kokosoljen, og du vil få flytende "rom" inni brownien av kokosolje.

Når røren er klar tar du den enten i en form, eller i store cupcake former. Jeg brukte cupcake former ettersom jeg liker å ha porsjonsbrownier. Stekes på 175 grader, midt i ovenen. Steketiden er avhengig av om du lager porsjonsstørrelse eller form. Jeg stekte mine i ca. 12 min, og de ble helt perfekt. 

Oppskriften var nok til 9 porsjonsbrownier.

Du kan servere det enten bare med litt melis strødd over, med is eller krem til, eller med frisk frukt og bær. 

Ps!

-Dersom noen skulle lure på bananen i oppskriften, så er det for å erstatte egg. Brownien smaker ikke banan, selv om det er banan i, bare så det er sagt. Dersom du har Orgran No-Egg kan du selvsagt bruke det i stede.

-Erstatter du hvetemelet med fks mandelmel er brownien glutenfri.

-Du kan også kun bruke hvetemel dersom du ikke har, eller ikke ønsker å bruke kokosmel.
 

Produktiv dag i leiligheten

For min del ble dagen i dag ganske produktiv egentlig, frem til jeg ble dårlig da. Nå ligger jeg her, og jeg tror kanskje jeg har fått omgangssyken... Kjedelig!

Etter en kaffe og en dusj tideligere i dag gikk jeg bort på ett av kjøpesenterene og kjøpte noe jeg har tenkt på lenge, nemlig vindusfolie. Vi bor i en høy førsteetasje med veldig store vinduer, og desverre går naboene forbi utenfor vinduet vårt når de kommer og går. Så siden vi flyttet inn i november har vi brukt de enorme svarte rullegardinene som hang her da vi flyttet inn. Det blir ganske mørkt og deprimerende å ikke få inn noe dagslys skal jeg si dere! Så i dag monterte jeg vindusfolien, så nå får vi masse lys, og inget innsyn. Dessuten ser vi heller ikke ut i bakgården, noe som også er et pluss...

(Vinduet er todelt, og høye personer rekker kanskje til midten av vinduet med vindusfolien. Så på vinduet oppe var det unødvendig å ta på folie)

Det er noen luftbobler under, men det fikser jeg fint en annen dag. Folien har ikke lim på seg, men henger fast uansett, så en kan ta den av og på så mange ganger en ønsker uten at den henger dårligere fast. Jeg fikk også endelig hengt opp gardiner i leiligheten i dag. Det må jeg si dere var en prøvelse... I en leilighet med ca. 3 meter opp til taket (kanskje til og med litt mer) der vinduskarmene har metallister rundt kantene under malingen er det ikke helt enkelt nemlig. Tror det ble  et ok resultat da, så jeg er fornøyd. Det viktigeste er at de henger beint, og at det ikke er innsyn, og det er jo ordnet nå.

Jeg skal definitivt poste mer bilder av leiligheten etterhvert! Vi driver enda og kommer oss på plass her. Vi har manglet litt diverse ting før, men nå begynner alt å komme seg her. Vi er uansett helt utrolig fornøyde med den nye leiligheten. Og det å gå fra å bo på 40kvm i et dårlig strøk på Danmarksplass/Solheim til å bo på 65kvm MIDT i sentrum merkes. Vi har jo så mye plass nå! Dessuten har vi absolutt alt vi skulle ønske rett utenfor inngangsdøren...

Siden sist...

Blogging for min del går så i perioder! Aner ikke hva som gjør at jeg plutselig poster flere innlegg daglig på en av bloggene, for så å drite helt i en eller begge bloggene.

De siste dagene, eller egentlig den siste uken har ikke egentlig vert særlig til bloggmateriale på denne bloggen. Jeg har stått opp, latt være å spise og juice fastet i stede, og spillt Skyrim hele dagen. Og sånn gikk dagene. I helgen koste vi oss for det meste sammen. Lørdag vasket vi masse her hjemme og jeg lagde hjemmelaget spicy tomatsuppe (som ble helt fantastisk!) med focaccia til. Begge deler vegansk selvsagt. Søndag inviterte mannen meg ut for å spise, så da gikk vi på Inside som er favorittstedet vårt. Viss vi skal ut å spise er det 99% sikkert at det er der vi går, og slik har det vell også vert siden vi møttes.

Mannen spiste vegetarburger (du får alle burgere på Inside også som soyaburger), jeg spiste løkringer og husets poteter.... Jeg elsker løkringer over all mat som finnes på denne jorden tror jeg. (Untatt pierogi ruskie selvsagt - det er enda bedre). Ettersom dette var andre dagen etter jeg hadde sluttet med fasten så klarte jeg sånn halvparten av løkringene, og noen få potetbiter. Skulle ønske jeg orket mer, men likevel er det vell greit å ikke spise så mye fritert mat. Mannen hjalp masse til med å spise opp løkringene og potetene, og likevel var det mye igjen. 

Ellers er det vell ikke så mye å berette. Jeg er blakk fordi det nå er 1,5 mnd siden sist jeg fikk penger, jeg bruker dagene mine på å spille Skyrim, passe furbabyen min, sove og ha vondt i steder normale 19-åringer ikke burde ha vondt. Jeg har også blitt lei av å være blond. Rettelse; jeg er lei etterveksten. Jeg liker faktisk veldig godt å være blond! Så med en gang jeg får utbetaling en av de kommende dagene skal jeg løpe rett bort for å prøve å finne en hårfarge som ligner på min naturlige. Jeg har ikke penger til å gå til frisør for å ta etterveksten hver måned (prioriterer andre ting enn frisørbesøk i økonomien), og jeg klarer ikke å ta etterveksten selv. Dessuten blir den gul ved kun en bleking. Det blir godt å ha min egen hårfarge igjen. Det er LENGE til jeg skal farge håret mitt igjen. Og viss jeg gjør det så skal jeg ha penger til å ta etterveksten hos frisør. Ettervekst er ikke noe jeg klarer eller vil bruke energi på. I løpet av den kommende helgen er jeg forhåpentligvis tilbake til å se sånn ut;

Og ja, døgnrytmen min er forresten helt fucket dersom noen skulle legge merke til at dette innlegget er postet kl. 4 om natten. I går lå jeg våken i sengen til kl. 8 uten å få sove. Da hadde jeg ligget der siden kl. 3:30. Å sove er ikke alltid så enkelt når en har mye vondt og andre skavanker, og da er det litt for enkelt å snu døgnet. En skal liksom "bare sove ut" (ikke at det hjelper med M.E akkuratt...), og så før en vet ordet av det så legger en seg når andre går på jobb....

No amount of sleep in the world...

I dag er jeg skikkelig dårlig. Har vondt i hodet, i leddene, er iskald, har feberfølelse og er svimmel. Ikke helt toppform i dag kan en si. Men sånn er det da en god del når en har M.E. Det er mye opp og ned, og gode dager er sjeldne og lenge mellom. Så i dag skal jeg bare ligger her i sofaen med dynen min og drikke te og juice og prøve å slappe av mest mulig.
Håper dere har en bedre søndag enn meg!

Juice

Skal si det var godt å komme hjem! Det er alltid utrolig koselig å være hjemme hos foreldrene mine, men det er også alltid godt å komme hjem.

Kvelden i går ble tilbragt forran tv-skjermen med en pizza, og i dag har jeg begynt på juice faste. Trenger virkelig det etter alt det grusome jeg spiste i julen, og egentlig også hele desember. Så nå blir det kun massevis av grønnsak- og fruktjuicer i en stund fremover. Først en uke, og viss jeg klarer så gjør jeg det lenger. Og når jeg har gjort det så lenge som jeg ønsker går jeg tilbake til det veganske kostholdet mitt. Annbefaler alle som interesserer seg for juicing å se "Fat, Sick, and nearly Dead". Utrolig bra dokumentar anngående å forandre kostholdet sitt, og spesielt juicing som en del av det.

Så langt har jeg drukket to ferskpressede juicer, og flere skal det bli i løpet av kvelden. Den første var bare grapefruit, og den andre var agurk, squash, selleri, spinat, ingefær, lime og eple. Den siste der er veldig "standard" for meg. Lager den til frokost hver eneste dag selv når jeg spiser vanlig vegansk. Ingenting er så godt som en fersk grønn juice på morgen. Vekker meg mye mer enn kaffe eller te.Juice i ølglass er et must ;)

Uansett, det er stortsett det som skjer hos meg i dag. Jeg juicer og slapper av, og det er også det jeg skal gjøre utover dagen. Hardt med en lørdagskveld uten noe som helst slags snop, ikke engang raw sjokolade. Men det går vell bra.

Håper alle koser seg masse i kveld!

Going home

God morgen!

(Eller, det er vell strengt talt faktisk tidlig ettermiddag)

Nå sitter jeg egentlig her og er nesten pakket og klar for å dra hjem til Bergen igjen. Flyet mitt går om ca. 5 timer, så før jeg drar på flyplassen skal jeg tilbringe tid sammen med familien og spise middag. Jeg har på meg mitt standard reiseantrekk som består av Acne Rue Mohair-genseren min (som er den beste genseren i hele verden), tights og Acne skjerfet mitt. Når jeg skal ut og reise må jeg ha varme gode klær på meg som er myke og behagelige, og skjerf er et must. Har jeg ikke skjerf på meg på flyet får jeg garantert noe styr med øre-nese-hals. 

Selv om jeg liker veldig godt å være her, og synes det er trist å dra. Så blir det også veldig godt å komme hjem. Hjemme venter jo samboeren min og den lille søte mopsesønnen min på meg. Gleder meg masse til å se begge. 

The last few days

Da tenker jeg at jeg er tilbake igjen. Slik som de fleste så trenger jeg en pause en gang i blant. Noen ganger trenger en bare å være litt "alene". (Med hermetegn fordi jeg var med familie, orket bare ikke sosiale media)

De siste dagene har jeg tilbragt i sogn. Jeg fløy hjem mandag kveld, og skal hjem igjen i morgen kveld. Ble litt raskere tilbake til sogn etter jul enn først antatt, men noen ganger blir det jo bare sånn. Det har tross alt vert veldig hyggelig å besøke familien, selv om jeg ikke var hjemme i Bergen i mer enn en uke fra jeg dro til jeg var tilbake.

Dagene her har stortsett gått med til å sove, spise og å være med familien. Her er i hvertfall noen bilder fra dagene :)

 

Venter på flyet til Sogndal!

Mine "guilty pleasures" når jeg flyr; et blad og snop. Kjøper aldri magasiner utenom viss jeg skal ut å fly! Sitter alltid igjen og angrer på at jeg kjøpte det, og synes jeg har kastet bort penger. Eneste bladet jeg kan kjøpe uten å få den følelsen er Vogue.

Hunden ble badet, og fikk håndkle på gulvet for å tørke seg, men katten ville også...

Jeg og lillesøsteren min kledde hundeklær på katten Rolf mens han sov... Han våknet ikke engang!

Lånte luen til fjortissøsteren min. Slik skal jeg og ha liksom! #omg #lol #bieberlove (Håper dere forstår hvor utrolig sarkastisk dette er ment)

 

Anyroad, slik har min uke vert!

1. nyttårsdag

Da var det plutselig årets første dag. Merkelig ikke sant? Plutselig var det liksom 2014.

Vi stod opp for ikke så lenge siden, og har siden det bare slappet av egentlig. Sett litt søppel-tv, og nå har vi bestillt en pizza fra Peppes som mannen er ute og henter nå. Vi har jo til vanlig et vegansk kosthold, noe vi skal tilbake til i morgen, så vi skeier litt ut i dag. Jeg spiste ikke kjøtt fra begynnelsen av august til rett før jul, men jeg nekter å gå julen uten pinnekjøtt. Så i morgen er det tilbake til hverdagen igjen. Og vet dere hva? Jeg gleder meg til det. Kroppen min føles bare helt annerledes når en spiser vegansk. Du kjenner bare virkelig at det du spiser er det kroppen faktisk skal ha, og at det er bra for den. 

Uansett, nå skal jeg gjøre klar en film på tv'en her som vi kan se før vi spiser. Håper alle har en like fin første nyttårsdag som oss, og ikke er alt for bakfulle. Eller at dere i det minste hadde det så gøy at det er verdt å være bakfull i dag ;)

Jeg nyter en sminkefri tilværelse i dag, og har ingen planer om å skifte fra pysjen. I dag er det chilling for alle pengene her i huset.

Velkommen 2014!

Da var det klart for det første innlegget i 2014. Utrolig rart å skrive 2014! Jeg har liksom nettopp vent meg til å skrive 2013. Men sånn er det jo hvert år.

I år har vi ikke gjort noe "spesiellt" på nyttårsaften. Det er flere grunner til det, men siden vi har valp som kanskje er redd, vi begge er forkjølet og jeg ikke er i spesiellt party-humør har det blitt sånn. Vi var hos svigermor og spiste pinnekjøtt i kveld, og tok en taxi hjem i 21-tiden. Etter det har vi kost oss med Harry Potter-maraton på tv, brus, chips og snop. Mushu har vert så utslitt etter å ha lekt med "grandonkel" Tiko at han knapt har giddet å løfte på hodet, det også under fyrverkeriet. Utrolig lettelse at han tar det så bra. Jeg hadde blitt veldig lei meg dersom han hadde vert redd, spesielt siden vi bor midt i sentrum.

Ærlig talt må jeg si at denne nyttårsaftenen har vert en av de beste. Jeg har kost meg masse, og slipper å være dårlig i morgen. Klar for å starte det nye året uten å være bakfull og med forverret helse.

Når det kommer til nyttårsforesetter så har jeg ikke tro på de klassiske "gå ned 40 kg innen mai og trene to ganger daglig". Jeg lager meg heller nyttårsforesetter som er gøy og oppnåelig å følge. En av mine er å "Kjøpe minst en ny designer-gjenstand" og å "fortelle de rundt meg at jeg er glad i dem oftere". 

Uansett; Jeg håper at alle dere har hatt en fantastisk nyttårsfeiring, og er klare for det nye året. Selv om en når som helst i løpet av året kan starte med blanke ark og nye fargestifter er det likevel noe spesiellt med 1. januar. Nytt år, ny kalender, nye muligheter.

Håper alle får et supert 2014!