mai 2013

Yesterday

Enda en nydelig sommerdag i Bergen, og her ligger jeg.

I går fikk jeg meg derimot en tur ut i finværet. Vi dro til nygårdsparken og var der i noen timer. Vi hadde avtalt "playdate" for lillegull, så i nesten to timer lekte han og koste seg. Det var virkelig deilig å tilbringe litt tid ute i solen. Jeg tror faktisk at jeg fikk litt farge. Eller, i hvertfall noen fregner. 

Desverre ble jeg så dårlig "mot slutten" at jeg nesten trodde det ble en tur på legevakten. Heldigvis slapp jeg det, for de kan jo ikke gjøre noe for meg i grunn uansett. Så vi ruslet til bussen, og tok bussen rett hjem. Mushu ble mildt sagt helt utslitt, og det endte opp med at jeg måtte stappe han i vesken på vei hjem. Han er jo overhodet ikke noen "veskehund", men han ville bare sove, og det er litt mer mykt og fredfullt i en veske. Tror forresten at han storkoste seg inni der, for da vi kom hjem var det sterk protest mot å komme ut igjen!Needless to say; jeg var et slakt i går, og er ikke i noe god form i dag. Jeg har besvimt allerede en gang i dag, så nå prøver jeg å ikke bevege meg for langt fra sofaen. Slo meg desverre ganske mye på det ene kneet, så nå er jeg gul og blå. Nå er min kjære ute og lufter Mushu, så skal vi se om vi får sett nyeste episode av Game of Thrones senere. Spennende!!! Lillegull er fremdeles helt utkjørt etter å ha lekt så mye i går, og vil bare hvile. Passer utmerket!

Desverre kommer jeg meg ikke ut i finværet i dag, så jeg håper det blir noen fine dager senere i uken også. I det minste har jeg kjempefine tulipaner rett utenfor vinduet!


Håper alle har en super dag, og får koset seg masse ute i det nydelige pinseværet!

 

Litt sommer og miljøtrening

Fy søren så fint vær det har vert her i dag!

Selv om jeg var skikkelig dårlig og sov veldig mye tok vi oss en tur ned til sentrum litt utpå dagen. Først og fremst var "målet" å få litt miljøtrening for minsten, noe som gikk veldig bra. Han virket verken redd eller stresset. Faktisk så sovnet han midt på torgalmenningen. Tror i hvertfall at det er et rimelig bra tegn.Buss og bybane gikk også helt strålende. Lillegull lå på fanget helt avslappet og bare så på alle de merkelige folkene og hundene. Veldig deilig at han tar det så bra. Men det må nok bli en god del mer miljøtrening de nesten ukene, for hver gang han ser en person eller hund så stopper han opp for å se. Ikke i sentrum i dag riktignok, for da hadde han blitt stående for å si det slik. Men viss vi er ute på lufting skal han se på alle helt til de forsvinner ut av syne. Så vi må nok ut blant folk en del de neste ukene.

Ellers så er jeg i ganske dårlig form i dag, men det var deilig å være litt ute i sommerværet. 25 grader og sol! Sofaen er min beste venn som vanlig. Så snart når min kjære kommer hjem fra luftetur med Mushu skal vi lage oss indisk til middag. Veldig lenge siden sist, så jeg gleder meg masse. Utenom det blir det nok samme "kjedelige" kvelden for min del. Sofa, cola, smertestillende. Heldigvis har jeg min kjære og valpen til å gjøre ting bedre. 

Håper alle har en super lørdag og pinse!

17. mai 2013

Gratulerer med dagen!

Bedre med litt blogging sent enn aldri, eller hva? Saken er som følger: Jeg er så utrolig dårlig at jeg knapt vet hva jeg skal gjøre av meg. Og når jeg er så dårlig er det ikke spesiellt gøy med valp i hus. Heldigvis er det nå langhelg, og min kjære gjør det aller meste når det gjelder valp, men det er uansett slitsomt.

Nasjonaldagen i år har i grunn vert ganske kort for vår del. Vi stod opp og ordnet oss, og dro til familien til min kjære for å spise 17. mai frokost. Lille Mushu var selvsagt med, og oppførte seg faktisk ganske så fint. Når du er liten valp får du til og med lov til å sove ved matbordet Etter frokost var det rett hjem for våres del, så når lillegull hadde fått i seg middagen sin sovnet både jeg og valpen.

Resten av dagen har vert fint lite innholdsrik. Jeg har sett sesongavsluttning på Supernatural med min kjære mens vi spiste burger og jeg har ligget på sofaen. Det er forresten også det jeg gjør nå. Feberfølelse, vondt over alt, vondt i hodet, kognitive problemer, osv...osv... Er så utrolig lei av å være dårlig. Orker virkelig ikke mer.

Håper dere har hatt en superfin 17. mai med masse is, familie, bunader og kos!

30 Days Challenge: Day 7


Day 7 - Your zodiac sign and if you think it fits your personality 

"Leo is the fifth sign of the zodiac. These folks are impossible to miss, since they love being center stage. Making an impression is Job One for Leos, and when you consider their personal magnetism, you see the job is quite easy. Leos are an ambitious lot, and their strength of purpose allows them to accomplish a great deal. The fact that these folks are also creative makes their endeavors fun for them and everyone else. It's quite common to see a Leo on stage or in Hollywood, since these folks never shy away from the limelight. They are also supremely talented and have a flair for the dramatic. Warmth and enthusiasm seems to seep from every Leo pore, making these folks a pleasure to be around. They do love pleasure! "

 

De fleste som kjenner meg vil nok si jeg er en typisk løve. Jeg har sterk personlighet, sterke meninger, og trives med masse oppmerksomhet. Jeg er også ambisiøs, og kreativ. Ellers er jeg ikke så veldig vanskelig å krangle med ettersom jeg er ekstremt stolt, og står på mitt. Jeg er heller ikke den som sier unnskyld, ever, så en krangel med meg blir raskt slutten på vennskap.

Jeg vil nok si at løven passer meg ganske så bra :)

30 days challenge: day 6


Day 6 - Write 30 interesting facts about you
Tja, om det er noe interessant kan jeg ikke garantere, men her er vell i det minste 30 fakta!

1 - Jeg har VELDIG store problemer med folk som spiser ekkelt. Viss de fks smatter klarer jeg ikke å fullføre måltidet ved samme bord som dem. Jeg har også generellt sett problemer å høre på at folk spiser viss jeg ikke spiser. Det er bare så utrolig ubehagelig for meg at jeg faktisk noen ganger kan begynne å grine av det. 

2 - På grunn av det har jeg innført spaghetti-forbud i huset. Vi kjøper kun pasta (penne eller macaroni) fordi spaghetti-spising når en ikke ruller det inn på gaffel på italiensk-vis er den ultimate triggeren for meg.

3 - Jeg går kun til frisør en gang i året. Jeg blir ALLTID missfornøyd, så jeg gidder rett og slett ikke å bruke pengene mine på det.

4 - Jeg blir alltid missfornøyd når noen "gjør noe på meg". Type; frisør, lakke negler, legge makeup, fikse bryn osv. Jeg må gjøre alt sånt selv innenfor rimelighetens grenser.

5 - Til en viss grad har jeg sosial angst. Fremmede mennesker er det verste jeg vet. Jeg kan overhodet ikke small talk.

6 - Jeg drikker pepsi max nærmest hver dag

7 - Vanligvis prøver jeg å spise minst mulig "carbs" type brød, pasta, ris osv. rett og slett fordi jeg blir dårlig av det.

8 - Favorittmaten min er som følger: Blodig biff med soppsaus, polish dumplings og raspede rødbeter på favorittrestauranten min, og penne med pesto, scampi og calamari.

9 - Den beste desserten jeg vet i hele verden er tiramisu. Finnes det på menyen? Da SKAL jeg ha dessert.

10 - Jeg har støv på hjernen så til de grader. Det har min mor og mormor også, så jeg er rimelig sikker på at det er arvelig. Jeg får nesten angstanfall dersom det er flekker/støv på bordene eller viss det står noe skittent/brukt på bord.

11 - Jeg er et hundemenneske, men er likevel glad i katter. 

12 - Stortsett hele livet har jeg hatt både katt(er) og hund samtidig.

13 - Min første hund var en West Highland White Terrier (Westie) som het Terri.

14 - Han het Terri fordi det er samme type hund som TinTin har, og jeg likte VELDIG godt TinTin når jeg var liten.15 - Jeg kjøpte min første designer veske til meg selv til 18-årsdagen min. Det var en LV Neverfull GM. Beste kjøpet noen gang.

16 - Jeg er RAR når det kommer til mat. Jeg HATER svinekjøtt (ribbe, koteletter osv), men jeg ELSKER parmaskinke, serranoskinke, og sommerkoteletter fra grillen. Men det er da de ensete unntakene.

17 - Når jeg er ute og spiser bestiller jeg nærmest aldri brus til drikke. Da drikker jeg iste, vann, juice, vin eller øl.

18 - Jeg er litt over gjennomsnittet glad i å rydde og organisere. Filofax'en min er min beste venn. Sannsynnligvis har jeg en viss grad av OCD.

19 - Du ser meg nærmest aldri i jeans og t-skjorte. Jeg hater å gå i t-skjorter.

20 - Jeg farger både vipper og bryn. Selv om jeg ikke er helt ginger (håret mitt er mer cognac-farget) så har jeg gjennomsiktige vipper og bryn. Veldig lite pent!

21 - Mesteparten av klærne mine kjøper jeg på Zara. Jeg hater kvaliteten på klær fra fks HM.

22 - Opprinnelig er jeg fra Bærum.

23 - Jeg har en sterk preferanse når det gjelder ketchup. Jeg MÅ ha Heinz ketchup. Idun går kun greit til pommes frites.

24 - Når folk klager over dårlig hud men samtidig bruker dårlig sminke og crappy hudpleie rager jeg sterkt inni meg. Må faktisk telle til langt lenger enn 10 for å roe meg ned...

25 - Jeg hadde tideligere veldig sterk sprøyteskrekk, men ble "kurert" ved senteret for ordontofobi på Haukeland. Jeg har gått fra å løpe skrikende ut fra legekontor når de for 10. gang har prøvd å gi meg stivkrampevaksine til å ha 3 tatoveringer, 4 piercinger og være fullt vaksinert.

26 - Drømmevesken min er en  LV Alma GM i fargen "pomme d'amour"

27 - Jeg flyttet ut få dager etter 18-årsdagen min

28 - I 10. klasse tror jeg at jeg gikk med bukse på meg kanskje 3 ganger hele skoleåret. Det året gikk jeg KUN i kjole eller skjørt.

29 - Jeg er virkelig utrolig kresen på sko. Det er nesten helt umulig for meg å finne noe jeg liker 100%

30 - Du ser meg så godt som aldri i hvite klær. Ja, jeg er klønete, men viss jeg har noe hvitt på meg så er det fult i flekker før jeg i det heletatt har kommet ut døren viss jeg skal noe. Det fungerer rett og slett ikke.

 

Det var da altså 30 facts. Jeg kan ikke garantere det var spennende lesning, men sannsynligvis har du fått vite noe du ikke visste om meg fra før av.

 

Valpelykke

Ganske hektisk med valp i hus må jeg si dere!

Dagene dreier seg rundt den lille. Mat, lek, ut, sove litt. I dag er den lille pirajaen heldigvis mye enklere å ha med å gjøre. Han biter generellt sett mindre, og er mer avslappet. Han hadde til og med besøk av farmor (aka svigermoren min). Besøk var tydeligvis veldig gøy. Ellers har han vert VELDIG flink med dotrening. Vi har hatt noen små uhell inne, men det har vert 100% vår feil. Han går til og med bort til døren når han vil ut. Ikke verst til å bare være 8,5 uker!

Vi har også trent litt på å oppføre oss, og det har faktisk gitt resultater. Bare fra i går biter han mindre, og henger ikke konstant i buksebeinet. I sted sovnet han til og med i valpegården. Deilig med en mye mer avslappet valp.

Akkuratt nå sitter jeg her helt utmattet og drikker cola og spiser sjokolade. Litt må en unne seg når en er helt utkjørt. Atmed meg har jeg en sovende lite herlig monster. Ikke mye som er bedre enn det fortiden. Det å ha en valp i hus hadde aldri vert mulig viss det ikke var for min kjære som er så flink med han. Jeg er mer sove, leke og klikkertrene-forelderen, mens min kjære er lekekompis og turvenn.Håper alle har en super tirsdag!

30 days challenge: Dag 4


Day 4 - Your views on religion

Jeg hater å snakke om religion. Synsing og troing er ikke helt min greie. Personlig så tror jeg ikke på noe. Jeg er døpt, har tatt første kommunion og blitt fermet (samme som konfirmasjon i protestant kirken) i den katolske kirken, men dette var i aller høyeste grad noe jeg gjorde "for familien". Ble rett og slett alt for mye bråk ellers. (Mamma er nok redd for at jeg skal ende opp i helvette :p )

Til daglig så diskuterer jeg aldri religion. Jeg synes folk skal få tro på akkuratt det de selv ønsker, så lenge de ikke prøver å force det på andre. 

Da er valpen i hus!

Da er valpen kommet i hus!

Eller, det har den jo vert siden i går ca. kl 13. Men det er først nå jeg har hatt tid til å blogge. Med valp er det ganske hektisk kan en si. Hele dagen dreier seg om mat, do-besøk og lek. Og når valpen endelig sovner er du virkelig lykkelig.

I gårkveld var jeg mildt sagt overveldet. Valpen hadde noen uhell inne, samt at den var en hyperaktiv piraja. Jeg måtte fks sette opp håret mitt i en topp midt oppå hodet, for ellers hang valpen der konstant. Jeg la meg og tenkte i grunn litt "hva i all verden har vi begitt oss ut på? og hvor lenge skal den være slik?". 

Min kjære sov på gulvet ved valpegården i natt, for hver gang valpen våknet og merket den var alene så skrek den. Den skrek helt til noen la seg på gulvet med den. Så på den måten ble det en ganske dårlig natt for alle, untatt valpen.

Heldigvis (!!!!) er valpen mye mer medgjørlig i dag. Den er mye mer avslappet, og har sovet mye på dagtid. Vi har heller ikke hatt noen uhell inne. Til og med valpebitingen er ikke så grusom som den var i går. I går prøvde den stortsett å spise ansiktene våres. I dag er den en nydelig, koselig og elskverdig liten hyperaktiv piraja pug. Er virkelig helt utrolig glad i det lille rynketrollet allerede. Vi skal nok få det så fint sammen!

Møt Mushu!


På det nederste bildet her er han forresten i sin favoritt sovestilling. Opp ned på armlenet på sofaen, mellom sofaen og veggen med hodet hengende utenfor kanten. Slik sov han i nesten 2 timer. Stort mye skjønnere enn dette blir det ikke! :)

 

Uansett, nå er jeg helt i svime av utmattethet, så jeg skal prøve å få hvilt meg litt.

Håper alle har en fin mandag!

30 days challenge: Dag 3


Day 3 - Your views on drugs and alcohol

Personlig så er jeg ingen "stordrikker". Jeg koser meg med et glass vin, champagne eller en drink i blant, men det er stortsett "it". Jeg kunne aldri ha tenkt meg å være på fylla hver helg, det er bare ikke slik jeg er. I år drakk jeg ikke fra 1. januar til slutten av mars, rett og slett fordi jeg verken hadde behov eller annledning. Når jeg drikker er det stortsett til mat. Å gå på "byn" er virkelig ikke min greie. Ellers så verken røyker eller snuser jeg, og synes beggedeler er veldig ekkelt. Ikke mye som er eklere enn et kyss som smaker en av delene. Blæh!

I løpet av oppveksten min har jeg fått et veldig sunt forhold til alkohol vil jeg selv si. Jeg har lært at en kan ha det minst like morsomt uten alkohol, og at det er viktig å drikke med måte. Du kan drikke uten å bli full, og ha det gøy likevell. Jeg personlig liker mye bedre å ta meg et glass vin til middagen på en onsdag, enn å drikke en flaske vin på lørdag. Det at min mor og stefar har oppdratt meg til å ha et såpass sunt forhold til alkohol er jeg uendelig takknemmelig for. For viss det er noe jeg synes er det mest harry, trashy, slutty og mest low-life jeg vet om så er det jenter som blir sanseløst drita, og ender opp i en grøft før morroa i det heletatt har begynt. Dette er da en stor del av "den norske drikkekulturen", så det er ikke noe sjeldent syn. Likevel avstår jeg sterkt fra dette, og har egentlig store problemer med å være venner med folk som ikke ser noe problem i det. 

Når det gjelder "drugs", altså narkotika så har jeg aldri prøvd og skal aldri prøve. For det første så ser jeg ikke noe poeng i det. Ellers så er jeg en sann kontrollfriik, og blir aldri full engang fordi jeg ikke vil "miste kontrollen" (og fordi jeg synes det er veldig trashy), så å prøve noe i den dur er definitivt helt uaktuelt. Jeg kunne heller aldri ha vert sammen med noen som enten røykte hasj eller "gjorde" andre ting. Jeg er sterk mostander av narkotika, og sånn er det.

Today is the day

Wææææ!

Da er dagen her!

Akkuratt nå sitter jeg her og er klar for å hente vårt nyeste familiemedlem. Om få minutter drar vi herfra, og jeg gleder meg grenseløst mye. Selvsagt er jeg jo veldig spent, for vi har jo gledet oss så lenge. Så er det litt overveldende og at vi nå skal ha ansvaret for en liten valp. Vi har hatt flere hunder begge to, så det skal nok gå fint. Jeg gleder meg i hvertfall utrolig mye til den lille er i hus.

Dagen i dag kommer nok til å gå med på å "bli kjent" og å leke. Samt selvsagt utallige do-turer. Den delen gleder jeg meg ikke så veldig til. Skal i hvertfall bli en utrolig fin tid fremover med en liten valp i hus.

Da drar jeg!

(Ja, jeg er hvitere enn veggen...)

Håper alle har en fin søndag!
 

30 days challenge: Dag 2

Day 2 - Where you'd like to be in 10 years

Tja, si det... I grunn har jeg et visst "bilde" i hodet av hva jeg ønsker å ha om 10 år. I en ideell situasjon har jeg og min kjære da kjøpt en nydelig stor leilighet som det nå er opp til oss (les: meg) å innrede. Denne leiligheten har et nydelig stort soverom, eget bad med badekar og en stor walk-in garderobe (som selvsagt innen den tid inneholder mangfoldige designervesker og sko). Ellers er leiligheten romslig, med masse lys fra store vinduer og det er høyt under taket. I tillegg har den en nydelig balkong som vi kan spise frokost på om sommeren. Leiligheten er forhåpentligvis i USA, men rett her i Bergen trives jeg så utrolig godt at det gjerne kunne vert her også.

Ellers så skal jeg og min kjære være lykkeligere enn noen gang, og helst skal jeg ha en diamantring på venstre ringfinger, forhåpentligvis også en giftering. I tillegg har vi fremdeles hunden vår som da begynner å bli en gammel gubbe, samt minst en pug til. (Pugs not drugs folkens!) Selvsagt har vi også romslig økonomi med mulighet til å dra på ferie flere ganger i året, og å kunne kjøpe oss det vi ønsker oss. Vi skal begge ha fått studert det vi ønsker, og har en jobb vi er fornøyd med. 

Sist men ikke minst, og gjerne viktigst: Jeg er frisk... 

Nesting

Nå er det under et døgn til vi skal hente valpen! 

Jeg tenkte derfor at jeg kunne viser dere noe av det vi har til den. For min del har nemlig de siste ukene, og spesiellt dagene gått med på hardcore nesting. Jeg har ordnet og styrt på så alt er klart til den lille kommer i hus. Nå er jeg ferdig med det meste, og har kun igjen å slappe av og få meg en god natts søvn før vi skal hente det lille rynketrollet.


En helt enorm valpegård som tar opp MYE plass i stua. Inni der står sengen til valpen, samt at "gulvet" er dekket i aviser. Den har også en boks med leker der. Den kommer for det meste til å være åpen, men det er også greit å ha et sted å "sette den fra seg" viss jeg fks skal dusje, og jeg ikke vil den skal gnage på ledninger i mellomtiden.


Den har dessuten et ganske bra utvalg av leker i valpegården sin. Noe jeg ikke tenkte over før akkuratt i dag var at absolutt ALLE lekene untatt kong'en piper. Så vi skal nok få det mye morro fremmover! :P


Mat og vannskål med spisebrikke :)


Mat må man ha!


Så kom det en t-skorte og id-tag i posten i dag. Yay!

Selvsagt har vi utrolig mye mer... Bånd, sele, puppywhipes, hundeshampo, MASSE bein og godbiter og egentlig det meste mellom himmel og jord. Tror ikke valpen kommer til å mangle noe materialistisk!

Uansett; Alt er klart, og vi gleder oss helt ubeskrivelig mye. Og fra i morgen av må dere være klar over at det kommer til å være overflod av søte valpebilder her på bloggen.

Ha en super lørdag! 

30 days challenge! Dag 1

Vet det er VELDIG mange som gjør denne akkuratt nå, men jeg tenkte like greit å henge meg på. Jeg synes i hvertfall at det er en genial måte å bli bedre "kjent" med bloggeren bak bloggen på, samtidig som det gjør det litt enkelt å blogge 1 mnd frem i tid. Here we go!


Day 1 - Your current relationship
 

For min del er det veldig enkelt og greit med dag 1. Jeg har vert sammen med drømmemannen i nøyaktig 1 år og 5 måneder i dag. Vi utfyller hverandre på alle måter, og er virkelig utrolig lykkelige sammen. Vi bor sammen, og har gjort det siden august 2012. Hver eneste dag jeg får tilbringe med min kjære er jeg uendelig takknemlig for, og jeg gleder meg til å tilbringe resten av livet mitt sammen med han.

På mange ting er vi veldig forskjellige, men vi er også på mange måter veldig like. Han er en rotekopp, jeg er et ordensmenneske. Han er veldig tullete, jeg er veldig seriøs. Det som er bra med å ha noen som på visse ting er motsatt av deg er at dere utfyller hverandre. Jeg blir nødt til å ta ting litt mindre seriøst, mens han må rydde litt mer ;)

Alt i alt så har vi det supert sammen, og har intensjoner om å ha det slik for alltid :) 

Opp og ned

Jeg må ærlig si at de siste ukene har jeg overhodet ikke hatt det noe bra. Det har dere nok også sikkert merket på bloggingen min. Etter jeg kom hjem fra turen har det bare vert dårlige dager nesten. Jeg har slitt med å få til det meste. På en "god dag" de siste ukene har jeg orket å dusje og sitte oppreist mens jeg spiser. På dårlige dager har jeg ligget rett ut vekselvis mellom sengen og sofaen og knapt nok hatt krefter til å gå ut på badet selv engang. 

I dag har jeg heldigvis en bedre dag enn jeg har hatt på over 2 uker. Energien min utnyttet jeg til å rydde litt, støvsuge stuen, og på å lage middag. Mange hvilepauser mellom hvert "slag", men jeg har i det minste klart å få gjort noe. Og det føles godt å vite at jeg har gjort noe litt produktivt i det minste.

Ellers så har dette vert en veldig fin dag. Vi har avtalt nøyaktig hentetidspunkt for valpen vår på søndag, og vi har spist hjemmelaget burger med potetbåter og aioli mens vi så nyeste episode av Supernatural. Jeg har aldri laget aioli selv før, men den ble faktisk veldig velykket. I følge min kjære var det noe av det beste han har smakt, og da kan det ikke være så verst. Resten av kvelden blir nok hvile, og kanskje en film eller serie litt senere. Gleder meg uansett til å legge meg nå. Er helt utkjørt!

Håper alle har en super fredag og skal kose seg masse i helgen!

Litt skuffet

Da har jeg fått hvilt meg i noen timer etter å ha hentet pakke. Kjenner det tok på, og at jeg er veldig klar for å legge meg tidelig i kveld riktignok. Var likevell utrolig deilig å være ute i solen litt.

Nå etter jeg ble "ferdig" med å hvile har jeg stortsett bare brukt tiden min på å lese meg opp om sosialisering og miljøtrening. Det har jeg egentlig drevet med hele tiden i lange tider nå. Er som dere sikkert skjønner VELDIG opptatt av at valpen skal vokse opp til å bli en så vellfungerende hund som overhodet mulig. Lover dere, den som prøver å leke thug of war med hunden vår skal dø :P

Ellers så har jeg bare kost meg med jordbær med vaniljekesam. Kan egentlig ikke si jeg koste meg når jeg tenker meg om. Dette var norske jordbær, siden de ikke hadde utenlandske i plastikkpakker. Kurven med jordbær luktet for all del godt, men bærene var smakløse, og de var kun de øverste bærene som var spiselige. De andre hva nesten hvite, og helt myke. Dessuten var alle bærene VELDIG vassne. Tror det blir en stund til jeg kjøper det igjen. Norske jordbær når det ennå ikke har blitt sommer, eller ikke engang vår? Neitakk.


De ser muligens ganske røde ut på bildet, men de var irl veldig blasse i fargen. Fikk spist ca 50% av jordbærene i kurven da de andre var helt myke og hvite.

Uansett så skal nå resten av kvelden tilbringes på sofaen med en serie på skjermen, eller mens jeg leser meg opp på div. relevante tema for hundeoppdragelse.

Håper alle har en fin onsdag!

Årets første sommerdag, og pakke i posten!

 

Som dere ser har det vert fint lite aktivitet på bloggen her de siste dagene. Jeg har rett og slett vert så utrolig dårlig at jeg ikke har orket å dusje eller spise nesten, og i hvertfall ikke blogge. Viss jeg hadde orket det så hadde jeg uansett ikke hatt noe å blogge om.

I dag føler jeg meg ENDELIG litt bedre, og da jeg så at det er sol og varmt ute bestemte jeg meg for å bruke "dagens energi" på å hente pakken min på posten, og å kjøpe en is og noe godt å spise. Jeg må virkelig si det var utrolig deilig å kunne gå til bybanen i kun ballerinaflats i stede for vintersko, og å bruke solbriller pga sol, og ikke bare lyssensitivitet. 

På posten hentet jeg en pakke fra petworld.no. Jeg bestillte MASSE greier hos dem en uke siden, men desverre hadde urinfjerneren jeg bestillte eksplodert i frakt. Ikke bare har vi luftet valpegården for harde livet så den ikke lukter sterkt, men leverbitene vi bestillte ble ødelagt av urinfjerneren. Så utrolig greie som de er sendte de faktisk ikke bare det som var ødelagt i frakt, men også litt ekstra. Skikkelig hyggelig! Så nå har valpen 2 kg leverbiter i stede for 1 kg, i tillegg til rå tørket and. Han blir nok en glad liten bolle for det :)

Ellers så er det overhodet ikke lenge til vi får hente det litte rynketrollet! Sannsynligvis blir det på søndag, men det er mulig vi får hente han før det. Så jeg personlig sitter og håper på å få mail hele dagen som sier vi får hente han før. Dere skulle bare sett med hvilken entusiasme jeg åpner mail-appen hver gang det plinger, og skuffelsen når det bare er norwegian som vil gi meg et "tilbud" på flybilletter. Blæh.... Jeg vil ha valp, ikke reise!

Uansett så håper jeg at alle har en super onsdag! 

 

 

Au...

I dag er det fint lite liv i meg her. Ligge-sitter for det meste i ene hjørnet i sofaen med dynen min og har det vondt og synes synd på meg selv. Det må vell være greit i blant? Spesiellt når smertestillende som legen skriver ut har mindre enn ingen effekt. Min kjære har i hvertfall vert på butikken og kjøpt cola til meg, så da var det håp for denne dagen og. Pga formen har jeg ikke fått i meg frokost før nå kl 18. Så her er vi tidlig i gang ;)

Jeg lagde i hvertfall noe veldig enkelt, men også veldig godt. Mozarella med tomat. Pleier egentlig å bruke vanlige tomater og legge de i lag mellom den oppskjærte mozarellaen, men siden jeg hadde cherrytomater i kjøleskapet så ble det det. Er egentlig mye bedre ;) Dette er farlig godt! (Godt kryddret som dere ser)Også resten av dagen vil nok bli tilbragt i sofaen. Min kjære og cola er vell helt klart det som får ting til å gå rundt her. Er ikke greit på de dagene jeg er skikkelig dårlig.

Håper alle har en bedre søndag en meg i dag! 

Pakke i posten: Kong Puppy

I dag dumpet det en aldri så liten pakke ned i posten igjen. Det som kom i dag var en Kong puppy. Regner med at de fleste som har hund eller interesserer seg for hund vet hva en slik er. Viss ikke, se HER.

Jeg bestillte den i blå, men den jeg fikk var i rød/rosa. Får satse på at den lille bollen vår ikke har noe i mot at EN av de så trolig mange lekene hans er rød/rosa. Så håper jeg at han faktisk er interessert i denne typen leker. Aktiviseringsleker er jo gull verdt med tanke på at ikke valpen skal kjede seg.

Uansett, håper alle har en super lørdag, og koser seg masse!

Oppvokst med au pair

Det er jo mye styr med au pair ordningene nå, og at mange mener de skal avvikles. Jeg personlig er faktisk oppvokst med au pair, og mener at ordningen skal få bestå.

Gjennom oppveksten hadde jeg og min søster to au pairer, og jeg synes det i aller høyeste grad var en positiv opplevelse. Mamma ble alenemor etter foreldrene mine ble skilt da jeg var ca. 6 år. Da ble min allerede ikke tilstede far enda mindre tilstede. Jeg gikk i førsteklasse, mens min søster gikk i barnehagen. Det er da ganske selvsagt at når du er alene med to små barn, et stort hus og en fulltidsjobb med overtid er det ikke nok med en person til å få det til å gå rundt. Derfor ble svaret for oss å få au pair en stund etterpå.

En av au pairene våre het Marta og var rundt 19-20 år. Hun var fra dag en som storesøsteren jeg aldri hadde hatt. Hun var utrolig glad for å få bo og jobbe i Norge. For meg var dette en del av familien i ett år, ikke en "tjener" som så mange ser på det som. Hun fulgte oss til skolebussen og barnehagen om morgenen, ryddet og styrte litt hjemme mens vi var på skole/barnehage og hentet oss igjen på ettermiddagen. Hun lekte med oss, vi akte om vinteren, badet om sommeren, og hadde det utrolig mye gøy. Da mamma kom hjem fra jobb kunne hun rett og slett være mamma. Tilbringe tid med meg og min søster fremfor å skulle rydde hele huset og stresse med den typen ting.

Slik jeg ser det er det ikke noe negativt i å ha au pair. Det er heller positivt. En jente/kvinne fra et annet land får muligheten til å komme til Norge, jobbe og oppleve landet samtidig som hun tjener penger og får kost og losji. Barna får høre og lære om et annet land, og slipper å gå alene til og fra skolen og har noen til å ta seg av dem, samtidig som foreldrene ikke trenger å stresse med henting og levering i tillegg til en fulltidsjobb som antageligvis passer dårlig med tidspunktene for nettopp dette.

For min del har det vert en utelukket positiv opplevelse. Vi snakker fremdeles ofte om Marta og hvor koselig og gøy det var å ha henne der, og at hun var som en søster. Derfor synes jeg ikke at andre barn skal bli «frarøvet» denne opplevelsen.

Innkjøp del 3: Hudpleie

Jeg bruker vanligvis Decleor, men bestemte meg for å prøve Bioderma en stund fremover da jeg ELSKER Bioderma Micelle Solution. Sverger virkelig til dette produktet, så jeg tenkte at jeg likegjerne kunne prøve hudkremene deres også. Micelle Solution er den beste cleanseren og sminkefjerneren jeg noen gang har prøvd. Den tar bort alt av sminke, og skal ikke vaskes av etterpå. Selv vasker jeg ansiktet etter å ha brukt denne til å ta av sminken, og cleanser med den en gang til etter å ha vasket ansiktet. Ellers bruker jeg den også til å rense ansiktet om morgenen.

God hudpleie er viktig. Jeg koker inni meg når folk ikke "forstår" de har dårlig hud når de kun bruker drittprodukter. Newsflash: du får ikke super hud med hudpleie og ansiktssminke fra garnier, l'oreal, vichy, isodora osv. Det meste som hudleger skriver ut er også bare tull. Bruker du ikke decleor, matis, MD, og produkter i de rekkene der kan du drite i å klage på dårlig hud :) Jeg burde kanskje skrive et innlegg om hudpleie og sånt. Det kan jeg faktisk veldig mye om.

Dette var da altså siste del av innkjøpene mine fra hovedstaden.

Håper alle har en fin lørdag så langt! 

Update om valpekjøp

Som jeg har skrevet om endel tideligere så har vi kjøpt valp. Nå har vi gått og trippet og gledet oss i en måned. Vi er omtrent så klar som det går an å bli. Jeg har lest meg opp på canis-forumet, sett dokumentarer, lest bøker og sett youtube videoer (så har jeg også hatt hund hele livet). Så å si ALT av utstyr er kjøpt inn og satt opp. Ser litt merkelig ut med to skåler på gulvet og en oppsatt valpegård når det ikke er noen hund i huset. I går snakket vi med oppdretter, og fikk vite at henting er rett rundt hjørnet. Vi får hente valpen vår på søndag 12. mai, men viss den er henteklar (slutter å die) før den tid så skal vi få beskjed så vi kan hente den. Iiiiiih! :D

(Bildet er det oppdretter som har tatt av valpen da den var ca. 3 uker. Så kjørte jeg bildet gjennom app'en "Big Day")

Tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering på hva som skjer på den fronten. Gleder meg virkelig utrolig mye nå! Forbered dere på masse valpemas fremover, samt kriminelt søte bilder.

Håper alle har hatt en super fredag, og koser dere masse i kveld.

Time til utredning

Denne dagen har jeg ventet på veldig lenge. Endelig dumpet brevet med time til utredning ned i postkassen min. Jeg trodde egentlig jeg skulle bli glad, men jeg er egentlig bare stresset og litt redd. Timen er ikke før andre uken i august, men jeg har i det minste fått time. Jeg fikk også en hel bunke med skjema som skal fylles ut uken før jeg skal møte. Jeg hater virkelig skjema, du forstår ikke helt spørsmålet eller krysser feil så har noen missforstått alt.Det som jeg egentlig reagerte på er at jeg skal innlegges. Altså, selvsagt skal jeg jo det. Vet ikke hva jeg egentlig forventet. Men det kan hende jeg skal være der inntil 5 dager. 5 dager hjemmefra? Huff, noe av det verste jeg vet er å sove et annet sted en hjemme, og spesiellt alene. Så er det ikke sånn kjempehyggelig å vite at jeg skal ligge der å bli stukket i, skannet og sjekket på alle verdens måter. Men det er jo bare å forvente. Er en syk så er en syk. I det minste har jeg endelig fått time, og kan bestille meg en tur til foreldrene mine i sommer og vite at jeg ikke får time de dagene jeg er der.

Får bare håpe på at det går fint selv om jeg gruer meg allerede. Det beste blir nok å (forhåpentligvis) få noen svar.

Dagens frokost

Selv om det i dag er snø(!!!!!!!!) her i Bergen satset jeg på en litt "sommerslig" frokost. 

Dette er virkelig noe av det beste jeg vet, samtidig som det er sunt. Jordbær og blåbær med vaniljekesam. 

Jordbærene kjøpte jeg på rema i går, og de er fra Portugal. Jeg forventet egentlig ganske triste greier uten smak, men de var faktisk knallgode. Hyggelig overraskelse.

Håper alle har en fin fredag!

Innkjøp del 2; Klær

Det ble litt klær på meg når jeg shoppet. Det skal likevel sies at min kjære mamma betalte for mye av det da jeg er blakk. Livet som sykemeldt fra en deltidsjobb dere. Jeg synes uansett at jeg har fått meg med utrolig mye fint hjem, noe som jeg er superfornøyd med. Mange av plaggene er plagg som kan kombineres på utallige måter, både med hverandre, og med ting jeg allerede har.

Stilen min er ganske klassisk. Du ser meg ALDRI i noe trashy eller harry. Når jeg shopper er det alltid bluser, klassiske gensere, klassiske bukser og den typen ting som blir med hjem. Uansett! Her er innkjøpene.

Blazer fra Zara. Denne er laget i utrolig behagelig stoff, og har super passform! Mange blazere har en lei tendens til å få deg til å se "firkantet" ut, og mye "større" enn du egentlig er. Denne er innsvingt i midjen, og får deg til å se kjempebra ut.


Suuuuuuuuperstretchy jeans fra Zara. Jeg var på jakt etter nye jeans ettersom Cubus har endret størrelsene sine, og ingen passer, og fordi jeg ikke finner noen som er superstretchy fra Levis. Disse er virkelig veldig stretchy, og er utrolig behagelige å ha på. De får "ræven din" (på godt bergensk) til å se kjempebra ut, og de sitter som et skudd.


Genser med detaljer på albuene fra Zara. Denne er laget av utrolig behagelig stoff. Veldig "flowy" og ikke tettsittende i det heletatt, men likevell har den fint snitt.Gul oversized bluse fra Zara. JEG ELSKER DENNE!!! Utrolig behagelig, kjempefin på, og veldig allsidig. Denne skal bli brukt mye i sommer! (Viss sommeren kommer i år, og vi ikke bare har regn, sludd og snø helt til vinteren igjen) Utrolig hvor mye en fargerik bluse kan gjøre for humøret.Maxiskjørt fra New Look. Tror ikke jeg har gått med maxiskjørt siden jeg var sånn kanskje....8? Elsker i hvertfall dette. Kommer til å se så bra ut med en flowy topp/bluse stappet nedi, blazer og flats. Gleder meg til å bruke det!


Tights fra Zara. Disse er helt geniale. Samme stoff som andre tights fra Zara som jeg har som er verdens mest behagelige, bare at det er lommer på denne, og egentlig er en bukse. Superbehagelig, veldig stretchy, og perfekt på alle måter. Har kanter i skinn på lommene. Love it! Minner meg veldig om stoffet som ridebukser blir laget av.


Stripete oversized topp fra Zara. Denne kjøpte jeg først og fremst fordi den er så allsidig. Jeg kan bruke den med maxiskjørt og blazer, med en bukse og blazer, bare med en bukse, you name it. Den er laget i utrolig behagelig stoff, og jeg elsker det at den har skinnkant på "kragen" og glidelås bak. Denne kommer til å bli mye brukt.

 

Dette var altså kleskjøpene mine. Kjempefornøyd med alt, og alt er veldig "meg".

Håper alle har en fin torsdag!

Kom mai du skjønne milde?

Ehm, altså.... Flere enn meg som ikke synes at det er mai enda? Det regner og er iskaldt! Dette må virkelig være en av de verste vårene på lenge. Husker når jeg gikk på barneskolen. Det var en av mine veninner som hadde bursdag rundt 20. april et sted. Hvert ENESTE år i brusdagsselskapet hennes var det varmt nok til at vi jentene løp rundt i sommerkjole, sommersko og kun en liten bolero/cardigan til. Hva skjedde? Da jeg var på butikken i går måtte jeg ha på meg ullgenser og vinterkåpen min. Dette er ikke greit!


Dette bildet tok jeg i slutten av april i fjor. Jeg har så mange bilder av grilling ute, og bare "utebilder" fra slutten av april/begynnelsen av mai i fjor. Og da var det veldig mye sol og grønt! Hva har skjedd i år?

Uansett. I dag er det første mai, og jeg og min kjære bruker dagen på å slappe av hjemme. Eller, jeg gjør i hvertfall det. Jeg sitter på sofaen og slapper av mens min kjære trener hjemmefra. Funker fint det og ;) Ellers er planene å kose oss. Vi har bestillt oss kebab som leveres i 18-tiden på døren, så blir det kebab, cola og Game of Thrones. Veldig grei kombinasjon, spesiellt på dager som i dag når jeg er ganske dårlig. Min kjære vet akkuratt hva han skal gjøre for meg når jeg er dårlig, og god mat og en bra serie og masse cola er definitivt riktig vei å gå.

Hva gjør dere i dag?