oktober 2013

Skam deg, H- Ph.!

Altså, egentlig blogger jeg ikke på denne bloggen her lenger. (Jeg blogger på http://nicolecla.com) Men de siste 5 dagenes hendelser fortjener virkelig et eget innlegg her på den norske bloggen.

Vi er altså på leilighet-jakt ettersom leiligheten vi har leid i ett år nå er ubeboelig (mugg, fukt og rotter i taket på høsten/vinteren). Mandag i forrige uke ringte jeg til en av de som annonserte en leilighet på finn.no. Den skulle være nyoppusset, 55kvm, MIDT i sentrum, og fantastisk på alle måter. Etter å ha snakket med utleier fikk vi beskjed om at vi ville bli oppringt for å få komme på visning senere i uken når han hadde tid.

På lørdag litt over kl.10 ble vi oppringt og bedt om å komme kl.12 samme dag viss vi var interessert i leiligheten. Selvsagt dro vi oss da utav sengen for å dra på visning. Vi var alene på visningen, og leiligheten var bare enda finere enn forventet. Den hadde super beliggenhet, stuen og soverommet var overraskende romslige, det var høyt oppunder taket, og kjøkkenet hadde til og med spisestue. For å ikke snakke om at leiligheten kom med både bod og balkong, og det fremdeles var i vår prisklasse. Vi sa selvsagt at vi er VELDIG interessert, og håpte virkelig at vi kom til å få den. Han fortalte at depositumet var to månedsleier, og jeg sa at det var helt greit, det skulle vi klare helt fint. Vi fikk beskjed om at han bare skulle tenke litt, så skulle han ringe oss.

Mandag kl 21:30 (ca) blir vi oppringt, og han forteller at leiligheten er vår. Vi blir selvsagt helt i ekstase, for hey, vi har fått drømmeleiligheten!!! Vi snakker sammen en liten stund, og vi blir enige om at han skal ringe meg på dagen etter, så kan vi møtes for signering av kontrakt i 16-17-tiden. Jeg sier da at det passer supert for oss, og at det kan ta noen dager før han får depositumet på konto etter signering. (Fordi vi har annen bank). Dette sier han ok til, og gir ikke utrykk for at dette er noe problem.

Tirsdag står vi opp og er superlykkelige. Jeg hadde allerede begynt å planlegge innredning, og vi drev og ordnet med depositumspengene. Vi dro inn til sentrum i 14-tiden, siden vi uansett skulle noen ærend i byen før signering. Vi venter hele tiden på at utleier skal ringe slik som vi hadde avtalt, og da klokken plutselig var blitt 16:30 ringer jeg han og spør om når vi skal møtes, slik som vi avtalte dagen før. Han hadde da nemlig ikke ringt meg enda slik som avtalt. Jeg får da et rimelig diffust svar om at han er litt opptatt nå, men han ringer meg litt senere. "Nja...kanskje rundt en time". Vi ventet i sentrum i 2 timer til, før vi til slutt dro tilbake til leiligheten vår. En time senere (dvs. 3 timer etter at jeg ringte han) ringer han meg opp igjen. 

Da jeg tok telefonen regnet jeg med at han hadde blitt forsinket i ett eller annet, eller noe i den dur, og at han ville avtale å møtes enten nå, eller dagen etterpå. I stede får jeg vell mildt sagt en sjokkbeskjed: "Nei, beklager du, men jeg har valgt å leie den ut til noen andre". Selvsagt ble jeg utrolig lei meg, og veldig sint. Vi har jo blitt lovet denne leiligheten muntlig kvelden før! (Og muntlige avtaler er bindende de og!) Da jeg spurte om hvorfor det ble slik, så kom han med en så tåpelig forklaring at jeg er flau på hans vegne. Forklaring var som følgende: "Du sa det kom til å ta noen dager å betale depositum, og da vil jo jeg gå glipp av en ukes leieinntekter på grunn av det. Og jeg har hatt problemer med at folk ikke har betalt depositum før". Altså, HALLO?! Jeg sa jo til han at han får pengene innen en uke! Og det har da aldri vert snakk om at han ikke får leie for tiden før depositum kommer på konto? Det er da vanlig å betale for hele måneden selv om depositum kommer noen dager senere når overtagelse er 1.10? I leiligheten vi leier nå begynnte leietiden 1. oktober, men vi brukte godt over en uke fra signering til depositumet var på konto og vi fikk nøklene. Vi betalte da både depositum, og full leie for måneden uansett. 

Men det verste er nok det som følger. I mellomtiden hadde altså han signert kontrakt med noen andre, så denne "misforståelsen" kunne ikke ordnes heller. Kan dere tenke dere? Altså, først og fremst det å ikke ha nok respekt for folk til å ringe og oppklare en bekymring/problem, men å gå bak ryggen vår og signere med noen andre i mellomtiden? Så med andre ord så mistet vi leiligheten, for da han ringte hadde han både signert kontrakt med noen andre, og overlevert nøkler.

Det er ikke mye jeg kan gjøre med denne saken. Jeg har snakket med dritten to ganger på telefon den kvelden, og min kjære har ringt og kjeftet på han. Desverre har vi ikke noe vi kan gjøre med dette. På grunn av at denne fyren altså er en sleip tulling mistet vi drømmeleiligheten som vi hadde planlagt å bo i i mange mange år fremover. Det er bare helt utrolig at noen kan være så utrolig tett i nøtten, og ha så lite respekt for folk er helt utrolig. Hadde han bare gjort noe så enkelt som å stille et spørsmål da vi uansett snakket sammen hadde dette ikke vert noe problem. I steden går han bak ryggen på oss, mens vi fremdeles er inneforstått med at leiligheten er vår, og signerer med noen andre. Alvorlig talt!!!

Så viss dere noen gang skal leie i Bergen, hold dere langt unna H. P (Send en mail så gir jeg dere mer enn gjerne navnet!). Maken til type har jeg aldri møtt. Snakk om å behandle folk dårlig, og å ødelegge for folk. Slik kan man bare ikke behandle folk! Og dette er en godt voksen mann det er snakk om. Hadde jeg ikke bare vert en 19 år gammel jente med telefonskrekk skulle jeg virkelig ha kjeftet på han på telefonen.

Voksne mennesker burde klare å oppføre seg som folk!