Makroner

Lime makroner

Jeg m rlig si jeg ble veldig fornyd. Desverre var det kun ett av totalt fire brett som ble perfekt, men det fr bare vre. Jeg satte i hvertfall sammen alle de perfekte p ett fat, s har jeg de som ble litt sprekker p p et annet. Smaken er den samme, utseendet er ganske forskjellig.

Det er lime bde i skallet og i fyllet men selvsagt frst og fremst i fyllet. Jeg ble veldig fornyd med resultatet p disse, og de er n i kjleskapet og koser seg. Der skal de ligge over natten fr de er klare til spises i morgen. Makroner m virkelig ligge over natten. De smaker ikke i nrheten s godt p dagen de blir fylt som dagen etterp.

P smak er de veldig friske og gode, samtidig som de er ste. De er ikke for ste, s det er ikke kvalmende.

Hper alle har en super fredag!

Makron-mysteriet

Som dere sikker har ftt med dere hadde jeg i dag store planer om bake makron-skall s jeg bare trenger fylle dem i morgen. Som sagt s gjort, s jeg gikk i gang med bakingen. Alt gikk helt perfekt etter oppskriften og jeg endte opp med perfekt konsistens p rren. S da var det bare trykke det ut p bakematten, fr jeg hev det i ovnen. Og resultatet: Perfekte makroner. Perfekt gjevn matt overflate, og fine perfekte "feet" (ingen annen mte forklare dette p). Regner med at de fleste som har spist, sett eller prvd bake en makron vet hva jeg mener med det :)


Men s begynnte problemene. Etter dette skulle jeg ha inni 3 brett til, og ALLE ble det sprekker i. Jeg hadde ikke endret noe som helst. Rren var den samme, og temperaturen i ovnen var anngivelig den samme. Jeg googlet litt, og konkluderer med at det er ovnen vr sin feil. Vi har tidligere opplevd flere ganger at ting blir ujevnt bakt, og at ting tar lenger/kortere tid. Tror rett og slett ikke at ovnen vr sin termostat er s plitelig. Jeg er veldig fornyd med i hvertfall ha ftt det frste brettet HELT perfekt, s det blir det noen veldig fine makroner utav. Jeg skal fylle de andre ikke s perfekte og selvsagt, for smaken er den samme.

Slik ble desverre de som ikke ble fullt s vellykket. Ingen "feet" og sprekker. = For hy temperatur

Ellers nr det kommer til bakematten og dispenser-dingsen er jeg storfornyd. En ting er likevell viktig forsts for f utbytte av bakematten; DETTE ER IKKE EN "MAKRON-FORM". Viss du er under den oppfattning "you're going to have a bad time". (South Park <3) Disse opphyde linjene er mer rettningslinjer. Viss du spruter ut rre p midten av den innerste sirkelen kommer du til f perfekte symetriske makroner. De lsnet ogs fint fra matten i ettertid. Et veldig godt hjelpemiddel, men du klarer deg veldig fint med vanlig bakepapir og. Disse bakemattene er hovedsaklig for gi deg makroner i like strrelser. Viss du har drlig rre kommer makronene til bli drlig uansett hvilke kule hjempemiddel du har. S slik er den saken :)

Dispenseren var forresten ogs veldig praktisk. Litt liten, s jeg skulle nske den var ca 2 ganger s stor. Men tror faktisk den hadde blitt vanskelig bruke viss den var stor. Den fungerte i hvertfall supert. Spryter du ut med den rett ovenifra og ned fr du runde og fine makroner.


Bilder av de ferdige makronene kommer i morgen nr de er fyllt i, og de skal fylles med lime ganache.

(Ble ganske skuffet her, s jeg er litt p grensen til lage halv oppskrift for prve igjen... Tror desverre ikke energien strekker til)