Makroner

Lime makroner

Jeg må ærlig si jeg ble veldig fornøyd. Desverre var det kun ett av totalt fire brett som ble perfekt, men det får bare være. Jeg satte i hvertfall sammen alle de perfekte på ett fat, så har jeg de som ble litt sprekker på på et annet. Smaken er den samme, utseendet er ganske forskjellig.

Det er lime både i skallet og i fyllet men selvsagt først og fremst i fyllet. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet på disse, og de er nå i kjøleskapet og koser seg. Der skal de ligge over natten før de er klare til å spises i morgen. Makroner må virkelig ligge over natten. De smaker ikke i nærheten så godt på dagen de blir fylt som dagen etterpå.

På smak er de veldig friske og gode, samtidig som de er søte. De er ikke for søte, så det er ikke kvalmende.

 

Håper alle har en super fredag!

Makron-mysteriet

Som dere sikker har fått med dere hadde jeg i dag store planer om å bake makron-skall så jeg bare trenger å fylle dem i morgen. Som sagt så gjort, så jeg gikk i gang med bakingen. Alt gikk helt perfekt etter oppskriften og jeg endte opp med perfekt konsistens på røren. Så da var det bare å trykke det ut på bakematten, før jeg hev det i ovnen. Og resultatet: Perfekte makroner. Perfekt gjevn matt overflate, og fine perfekte "feet" (ingen annen måte å forklare dette på). Regner med at de fleste som har spist, sett eller prøvd å bake en makron vet hva jeg mener med det :)


Men så begynnte problemene. Etter dette skulle jeg ha inni 3 brett til, og ALLE ble det sprekker i. Jeg hadde ikke endret noe som helst. Røren var den samme, og temperaturen i ovnen var anngivelig den samme. Jeg googlet litt, og konkluderer med at det er ovnen vår sin feil. Vi har tidligere opplevd flere ganger at ting blir ujevnt bakt, og at ting tar lenger/kortere tid. Tror rett og slett ikke at ovnen vår sin termostat er så pålitelig. Jeg er veldig fornøyd med i hvertfall å ha fått det første brettet HELT perfekt, så det blir det noen veldig fine makroner utav. Jeg skal fylle de andre ikke så perfekte og selvsagt, for smaken er den samme.

Slik ble desverre de som ikke ble fullt så vellykket. Ingen "feet" og sprekker. = For høy temperatur

Ellers når det kommer til bakematten og dispenser-dingsen er jeg storfornøyd. En ting er likevell viktig å forstså for å få utbytte av bakematten; DETTE ER IKKE EN "MAKRON-FORM". Viss du er under den oppfattning "you're going to have a bad time". (South Park <3) Disse opphøyde linjene er mer rettningslinjer. Viss du spruter ut røre på midten av den innerste sirkelen kommer du til å få perfekte symetriske makroner. De løsnet også fint fra matten i ettertid. Et veldig godt hjelpemiddel, men du klarer deg veldig fint med vanlig bakepapir og. Disse bakemattene er hovedsaklig for å gi deg makroner i like størrelser. Viss du har dårlig røre kommer makronene til å bli dårlig uansett hvilke kule hjempemiddel du har. Så slik er den saken :)

Dispenseren var forresten også veldig praktisk. Litt liten, så jeg skulle ønske den var ca 2 ganger så stor. Men tror faktisk den hadde blitt vanskelig å bruke viss den var stor. Den fungerte i hvertfall supert. Sprøyter du ut med den rett ovenifra og ned får du runde og fine makroner.


Bilder av de ferdige makronene kommer i morgen når de er fyllt i, og de skal fylles med lime ganache.

(Ble ganske skuffet her, så jeg er litt på grensen til å lage halv oppskrift for å prøve igjen... Tror desverre ikke energien strekker til)