Oppskrifter

Oppskrift; Vegansk brownies

Jeg fikk skikkelig lyst på å bake noe godt som vi kunne kose oss med i kveld. Ettersom både jeg og mannen er litt over middels glade i sjokolade, fant jeg ut at jeg skulle lage brownie. Jeg har aldri laget vegansk brownies, og lagde oppskriften selv på sparket. Brownien ble kjempegod, luftig, men fuktigere i midten, og smakte helt perfekt. På ingen måte noe dårligere enn standard brownies. 




Du trenger;

1 moden most banan
30g kakao (helst skikkelig kakao, ikke bakekakao)
2 ss kokosolje
1 ts vaniljepulver (Ekte vanilje. Vaniljesukker er bare tull) 
150 ml brunt sukker (bruk gjerne hvitt sukker, jeg hadde bare brunt i hus)
2 ss Agave sirup (du kan sløyfe dette og heller bruke mer sukker)
1/2 ts natron
1klype salt
50g kokosmel
40g hvetemel
Litt kokende vann

 

 Fremgangsmåte;

Bland sammen alt untatt det kokende vannet. Tilsett deretter litt og litt vann til passende konsistens. Røren skal være litt stivere enn en standard kakerøre, men ikke direkte en deig heller. Kokosmelet suger til seg mye fuktighet, så ikke bli overrasket om du må ha i litt mer vann enn du først trodde. Det er viktig at vannet er varmt, ellers smelter ikke kokosoljen, og du vil få flytende "rom" inni brownien av kokosolje.

Når røren er klar tar du den enten i en form, eller i store cupcake former. Jeg brukte cupcake former ettersom jeg liker å ha porsjonsbrownier. Stekes på 175 grader, midt i ovenen. Steketiden er avhengig av om du lager porsjonsstørrelse eller form. Jeg stekte mine i ca. 12 min, og de ble helt perfekt. 

Oppskriften var nok til 9 porsjonsbrownier.

Du kan servere det enten bare med litt melis strødd over, med is eller krem til, eller med frisk frukt og bær. 

Ps!

-Dersom noen skulle lure på bananen i oppskriften, så er det for å erstatte egg. Brownien smaker ikke banan, selv om det er banan i, bare så det er sagt. Dersom du har Orgran No-Egg kan du selvsagt bruke det i stede.

-Erstatter du hvetemelet med fks mandelmel er brownien glutenfri.

-Du kan også kun bruke hvetemel dersom du ikke har, eller ikke ønsker å bruke kokosmel.